ΑΠΣ Πίνδος: Επενδύει με στόχο τις ξένες αγορές

11 Νοεμβρίου 2021

Με στόχο την περαιτέρω επέκταση του εμπορικού του αποτυπώματος στις αγορές του εξωτερικού, ο ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, Πίνδος, συνεχίζει σταθερά στον δρόμο των επενδύσεων. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΑΠΣ Πίνδος, Ανδρέας Δημητρίου στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2021, ο συνεταιρισμός έχει ήδη προγραμματίσει την υλοποίηση επενδύσεων που πλησιάζουν τα 30 εκατ. ευρώ για τα έτη 2020-2024. «Πριν δύο μήνες τέθηκε σε λειτουργία η νέα μονάδα παραγωγής προψημένων προϊόντων κοτόπουλου, μια επένδυση, η οποία άγγιξε τα 10 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Δημητρίου και συνέχισε λέγοντας: «Η καινούργια μονάδα αποτελείται από 5 γραμμές παραγωγής και στην ουσία πενταπλασιάζει το μέγεθος, ενισχύοντας τις προοπτικές της εξωστρέφειας και του προσανατολισμού μας στις αγορές εκτός συνόρων». 

Σε ό,τι αφορά τώρα το αυξημένο κόστος σε πρώτες ύλες, ενέργεια και μεταφορές, ανέφερε ότι ο συνεταιρισμός δε θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες δίνοντας παράλληλα έμφαση στην στρατηγική για καινοτομία και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα παραγωγική μονάδα διαθέτει γραμμή παραγωγής έτοιμων ψημένων προϊόντων, νωπών ή κατεψυγμένων από κρέας κοτόπουλου, συμβατικού και ελευθέρας βοσκής, γραμμή αποστέωσης κοτόπουλου, γραμμή παραγωγής κατεψυγμένου γύρου από κοτόπουλο, γραμμή παραγωγής μαριναρισμένων νωπών προϊόντων από κοτόπουλο και γραμμή παραγωγής έτοιμων γευμάτων από κοτόπουλο