Coca-Cola Company: 100% plant-based πρωτότυπο μπουκάλι

5 Νοεμβρίου 2021

Το πρώτο της, 100% plant-based, πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικών, εξαιρουμένου του πώματος και της ετικέτας, παρουσίασε η Coca-Cola Company, σε συνεργασία με την Changchun Meihe Science & Technology και την UPM.

Οι εταιρείες χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία plant-based πλαστικών, Virent, για να δημιουργήσουν το PlantBottle, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φυτικό παραξυλένιο (bPX), χρησιμοποιώντας ζάχαρη από καλαμπόκι. Αρχικά, έχει κατασκευαστεί ένας περιορισμένος αριθμός, περίπου 900 πρωτότυπων φιαλών.
Με στόχο το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα η επικεφαλής Τεχνικής και Καινοτομίας της Coca-Cola, Nancy Quan, δήλωσε: “Δουλεύουμε με τεχνολογικούς συνεργάτες για πολλά χρόνια, για να αναπτύξουμε τις κατάλληλες τεχνολογίες για τη δημιουργία ενός μπουκαλιού με 100% φυτικό περιεχόμενο – με στόχο το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα – και είναι συναρπαστικό που έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου αυτές οι τεχνολογίες υπάρχουν”. Το πρωτότυπο μπουκάλι έρχεται 12 χρόνια, αφότου η Coca-Cola παρουσίασε, για πρώτη φορά, το PlantBottle, ως το πρώτο ανακυκλώσιμο πλαστικό μπουκάλι PET, κατασκευασμένο με περίπου 30% μονοαιθυλενογλυκόλη (MEG) από ζαχαροκάλαμο και 70% τερεφθαλικό οξύ (PTA), που προέρχεται από πηγές με βάση το λάδι.