Η Rational Wittenheim SAS σε ένα κύμα επιτυχίας

19 Ιουλίου 2021

Νέο εργοστάσιο και το 50.000ο iVario στην παραγωγή

Μια μεγάλη επιτυχία και η απόδειξη της σταθερής αύξησης του όγκου παραγγελιών, αποτελεί η παράδοση του 50.000ο iVario στα τέλη Ιουνίου, η οποία με τη σειρά της επιφέρει την ανάγκη επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας. Η Rational έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω σε αυτό, κι από την άνοιξη του 2023, η εγκατάσταση παραγωγής, τα γραφεία, το κέντρο κατάρτισης και το εστιατόριο της εταιρείας στο χώρο Wittenheim / Alsace θα στεγάζονται σε ένα κτίριο 10.000 τ.μ.

«Έχοντας ήδη επεκτείνει την παραγωγή το 2015, τώρα πρέπει να προσαρμόσουμε ξανά την ικανότητα για να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση», εξήγησε ο Peter Wiedemann, Chief Technology Officer της Rational, στην τελετή για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου της νέας μονάδας παραγωγής. Προϊόντα από την περιοχή Wittenheim παραδίδονται τώρα σε περισσότερες από 120 χώρες. Η εταιρεία θα επενδύσει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ στο νέο κτίριο, δημιουργώντας παραγωγική ικανότητα 25.000 μονάδων ετησίως. Επιπλέον, το κτίριο θα στεγάσει ένα συγκρότημα γραφείων με περίπου 100 χώρους εργασίας, το κέντρο εκπαίδευσης, το εστιατόριο της εταιρείας με 300 θέσεις και ένα μικρό μουσείο. Ταυτόχρονα, η Rational εκμεταλλεύεται τη μοναδική ευκαιρία και θα κατασκευάσει ένα βιώσιμο κτίριο. Για παράδειγμα, η αποτελεσματική και λεπτή κατασκευή χάλυβα με εξοικονόμηση υλικών θα είναι ιδιαίτερα μονωμένη, επομένως και εξαιρετικά ενεργειακή.
Επιπλέον, το κτίριο θα θερμαίνεται και θα ψύχεται με αντλία θερμότητας, έξυπνο φωτισμό LED, που εξαρτάται από το φως της ημέρας, με ξεχωριστές ζώνες φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και η υψηλή αναλογία γυαλιού στην πρόσοψη θα εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας.

«Η παραγωγή του 50.000ου iVario αποδεικνύει ότι παράγουμε ήδη εξαιρετικά προϊόντα», εξήγησε ο Wiedemann στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μονάδα ορόσημο iVario Pro 2-S, η οποία προορίζεται για την Elodie Louvet στο Bistro d’Elo, στο Verdun της Γαλλίας. Όλα θα εγκατασταθούν εγκαίρως για το άνοιγμα του bistro την 1η Ιουλίου. Η κ. Louvet είπε σχετικά με το θέμα: «Ανυπομονώ να χρησιμοποιήσω το νέο iVario για πρώτη φορά και νιώθω σαν να περιμένω το χριστουγεννιάτικο δώρο μου». Επειδή είναι μόνη της στην κουζίνα, επέλεξε έναν συνδυασμό iVario και iCombi Pro και ήδη γνωρίζει ότι η δουλειά της θα αλλάξει ριζικά.

Όπως η Elodie Louvet, έτσι και η Rational είναι, επίσης, αισιόδοξη για το μέλλον: «Ανυπομονούμε να μετατρέψουμε πολλούς περισσότερους πελάτες σε ικανοποιημένους πελάτες», λέει ο Wiedemanns με την ευκαιρία δύο εορτασμών ταυτόχρονα.