Τσάι μέντας από την Anthea Organics

29 Ιουλίου 2021

Ένα εξαιρετικό βιολογικό τσάι που σερβίρεται εξαιρετικά είτε ζεστό είτε κρύο. Συλλέγεται από την Anthea Organics, μία εταιρεία που με την βοήθεια μικρών καλλιεργητών, συγκεντρώνει τα πιο αρωματικά ελληνικά βιολογικά βότανα και φυτά. Η αγάπη και το μεράκι προς την φύση αποτυπώνεται και στον τρόπο συλλογής των αρωματικών φυτών. Πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου με το χέρι ενώ η αποξήρανσή τους πραγματοποιείται σε ιδανικό τόπο σκίασης.

Το τσάι “Μέντα” της σειράς Anthea Organics, αποτελεί ένα ξεχωριστό ρόφημα με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, πέρα από το άρωμα φρεσκάδας που την χαρακτηρίζει. Η μέντα αποτελεί τον πιο δυνατό σύμμαχο για την δυσπεψία, το κρύωμα, τη γρίπη, τους πονοκεφάλους και τους πόνους της περιόδου. Αποτελεί μια πλούσια πηγή μεταλλικών ιχνοστοιχείων, όπως κάλλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και μαγγάνιο. Επίσης, η αναζωογονητική και αντιμικροβιακή της δράση είναι χαρακτηριστική της λειτουργικότητάς της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η μέντα, το περίφημο ευώδες φυτό της μεσογειακής χλωρίδας έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία.
Η Μέντα, η ζηλιάρα κόρη του ποταμού Κωκυτού, απείλησε την Περσεφόνη. Είχε παρασυρθεί από τον έρωτά της για τον άνδρα της, τον Πλούτωνα του Κάτω Κόσμου. Η ομορφιά της αλλά και η σπιρτάδα της, που λέγεται πως ήταν μεγαλύτερη και από της Περσεφόνης, δε την βοήθησε να κερδίσει τον έρωτα του θεού του Νεκρόκοσμου. Ούτε όμως και να γλυτώσει την μήνη της Δήμητρας όταν έφτασαν στ’ αυτιά της οι απειλές για την κόρη της. Έτσι, σ’ ένα γύρισμα της μοίρας, μεταμορφώθηκε με θεϊκή εντολή στο φυτό “ηδύοσμον” . Η μεταμόρφωση έγινε μ’ ένα τρόπο τραγικό. Λέγεται πως οργισμένη η μάνα Δήμητρα, πάτησε το σώμα της μέχρι να διαλυθεί και οι στάχτες της να κυλήσουν στο έδαφος. Στο σημείο αναδύθηκε η μέντα. Είχε πλατιά, πράσινα φύλλα που έφεραν κόκκινες ανταύγειες, από το αίμα της νύμφης που τόλμησε να διεκδικήσει τον Θεό.

Η μέντα της εταιρείας Anthea Organics διακρίθηκε με δύο αστέρια στον μεγάλο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Taste Awards 2020.