Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

14 Φεβρουαρίου 2019

Φυσικός, φρέσκος, υγιεινός ο χυμός ρόδι «ρ» από το Κτήμα Χειμωνίδη είναι το δώρο της φύσης για τον οργανισμό

Στους πρόποδες του όρους Πάΐκου από το έτος 1925 η οικογένεια Χειμωνίδη με έδρα το Πολύπετρο Κιλκίς παράγει προϊόντα της μάνας γης. Από το έτος 2006 υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Χειμωνίδη στα κτήματά της οικογένειας καλλιεργούνται τρεις ποικιλίες ροδιάς: οι γλυκιές Αko και Herkovits και η γλυκόξινη Wonderfull παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης χυμούς ροδιού καθώς και σποράκια ροδιού.

Η καλλιέργεια γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής και τα διεθνή πρότυπα με πιστοποίηση GLOBAL C.A.P. προσφέροντας στους καταναλωτές γεύση και ποιότητα. Η μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης είναι πιστοποιημένη και ελέγχεται καθημερινά για την καθαρότητα των προϊόντων της.

Το ρόδι θεωρείται ένα από τα πλέον ενεργειακά φρούτα. Θεωρείται από την αρχαιότητα ως ο καρπός σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ο οργανισμός. Επιπλέον είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ, και συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.
Το εκχύλισμα από το ρόδι, σύμφωνα με έρευνες, εμποδίζει τη νεφρική βλάβη και προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες. Μάλιστα σύμφωνα με το περιοδικό Toxicology and Industrial Health ο χυμός του ροδιού, προστατεύει και συμβάλλει στην αναγέννηση του ήπατος.

Αν λοιπόν δεν πίνετε ρόδι, είναι η στιγμή να δοκιμάσετε το «ρ» από το Κτήμα Χεμωνίδη