Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

16 Ιανουαρίου 2019

Μουσακάς, γίγαντες, χωριάτικη, αλλά και gourmet εκδοχές των παραδοσιακών ελληνικών πιάτων σερβίρουν τα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου και διαπρέπουν.

Η ελληνική κουζίνα, με τις παραδοσιακές μεσογειακές γεύσεις της, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ξένους τουρίστες, που επισκέπτονται κάθε χρόνο την χώρα μας για να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με «βασιλιάδες» σε αυτές, το μουσακά, το σουβλάκι, το τζατζίκι και τη χωριάτικη σαλάτα. Όμως, δεν χρειάζεται κανείς να ταξιδέψει μέχρι την Ελλάδα για να δοκιμάσει αυθεντικές γεύσεις. Μερικά από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια είναι «κρυμμένα» στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου ή στο κέντρο της αγγλικής πρωτεύουσας και τόσο οι Άγγλοι όσο και οι Έλληνες ομογενείς σχηματίζουν ουρές για να γευτούν… κάτι από Ελλάδα.
Τo περιοδικό Time Out τιμώντας την ελληνική κουζίνα, συγκέντρωσε τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και τα παρουσιάζει.

The Athenian
Λιτή διακόσμηση με χρώματα που θυμίζουν Ελλάδα.Ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσει κανείς τηγανιτές πατάτες με ρίγανη, σουβλάκι και χωριάτικη σαλάτα.
THE ATHENIAN

Carob Tree
Ελληνική μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα ψητά στα κάρβουνα.Στα τοπ πιάτα του μαγαζιού το αρνίσιο σουβλάκι.
carob-tree-garden

Lemonia
Διάσημο για τις προσωπικότητες που το επισκέπτονται στη διάρκεια των 30 χρόνων λειτουργίας του, το εστιατόριο Lemonia προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε ψητά σχάρας, σαλάτες, χαλούμι, και ατμόσφαιρα που θυμίζει κλασσικό ελληνικό ταβερνάκι.
LEMONIA


The Life Goddess

Ένα εξαιρετικό ελληνικό μενού με καλομαγειρεμένα φαγητά καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Στις σπεσιαλιτέ του θα βρείτε χοιρινό με λεπτή σάλτσα λεμονιού και χταπόδι σιγοβρασμένο σε ελληνικό κρασί σερβιρισμένο με φασολάδα,
LIFE GODDESS

Opso
Εδώ οι κλασικοί ελληνικοί μεζέδες, έχουν μεταμορφωθεί σε εναλλακτικές προτάσεις. Μαυρομάτικα σαλάτα μαζί με κρέας, ντομάτα και φέτα σε μια πιο gourmet εκδοχή.

opso-london-greek-cuisine

The Real Greek

Σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα, ελιές, τα «σήματα κατατεθέν» της ελληνικής κουζίνας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού του «αληθινού Έλληνα»
REAL GREEK

Δείτε όλη τη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου σύμφωνα με το περιοδικό Time out εδώ