Μπορεί ένα φρούτο να κοστίζει 3500 δολάρια; Μπορεί!

26 Δεκεμβρίου 2018

Κρέας, φρούτα και μπαχαρικά που κοστίζουν από 600 έως 9.000 δολάρια περιλαμβάνονται στην λίστα με τα πιο ακριβά τρόφιμα.

Μανιτάρια που κοστίζουν 600 δολάρια, μπανάνες που αγγίζουν τα 3500 δολάρια αλλά και καρυκεύματα αξίας 1000 δολαρίων περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 11 πιο ακριβά τρόφιμα. Δείτε ποια είναι και γιατί κοστίζουν τόσο.

1. Μπανάνα
Αυτή τη μπανάνα δεν θα την φάτε. Ο καλλιτέχνης Stephan Brusche έχει γίνει διάσημος για τα αριστουργήματα που φτιάχνει από μπανάνα τα οποία κοστίζουν ακόμα και 3500 δολάρια και ο λόγος είναι προφανής
2. Τυρί Moose
Ένα από τα πιο ακριβά τυριά στον κόσμο είναι το τυρί moose, το οποίο παράγεται στο αγρόκτημα Moose House στη Σουηδία. Παράγεται από γάλα μούστου, έχει λευκό χρώμα και η εμφάνισή του θυμίζει φέτα. Κοστίζει περίπου 1.074 δολάρια ανά κιλό ενώ οι ποσότητες είναι πολύ περιορισμένες.
3. Jamon Iberico
Το Ιβηρικό ζαμπόν ξηρής ωρίμανσης που παράγεται στην Ισπανία, είναι το πιο ακριβό είδος ζαμπόν στον κόσμο. Ο Ιβηρικός χοίρος της Ισπανίας τρέφεται αποκλειστικά με βελανίδια και κόστος ενός κιλού ζαμπόν ξηρής ωρίμανσης, κυμαίνεται στα 392 δολάρια.
4. Ιαπωνικές μπριζόλες Wagyu
Οι μπριζόλες Wagyu, φτιαγμένες από Ιαπωνικό βοδινό κρέας, είναι μια από τις πιο γευστικές και ακριβότερες λιχουδιές στον κόσμο. Το κρέας έχει εκπληκτικό άρωμα και βουτυρώδη υφή, ενώ τα μοσχαράκια Wagyu που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του κρέατος δέχονται ιδιαίτερη περιποίηση. Απολαμβάνουν μασάζ, πίνουν μπύρα και ακούνε κλασική μουσική. Το κόστος ανά κιλό αγγίζει τα 450 δολάρια.
5. Μαύρο κοτόπουλο Ayam Cemani
Το κοτόπουλο Ayam Cemani θα το βρείτε στην Ινδονησία. Εκτρέφεται και διακινείται αποκλειστικά εντός της χώρας στην Ινδονησία, ενώ η συγκεκριμένη φυλή πουλερικών είναι τόσο σπάνια που ένα κοτόπουλο κοστίζει περίπου 200 δολάρια
6. Λευκές Τρούφες
Έχουν εξαιρετική γεύση και άρωμα όμως η τιμή τους είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικά ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους καθώς και των ειδικών μεθόδων συλλογής και διατήρησής τους. Ένα κιλό λευκών τρουφών κοστίζει περίπου 2.100 δολάρια.
7. Σαφράν
Το κόστος αυτού του καρυκεύματος μπορεί να κυμαίνεται από 400 έως 1.000 δολάρια ανά κιλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σαφράν αναπτύσσεται μόνο επτά ημέρες το χρόνο, το φθινόπωρο, και συλλέγεται με το χέρι. Επιπλέον, για 1 κιλό σαφράν, απαιτούνται περίπου 300.000 λουλούδια.
8. Σούπα από φωλιές χελιδονιών
Οι φωλιές των χελιδονιών κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από το σάλιο τους χωρίς προσθήκη ξένου υλικού. Αποτελούν ένα μοναδικό έδεσμα της κινέζικης κουζίνας, ενώ η συλλογή τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Τα πουλιά χτίζουν τις φωλιές τους σε απόκρημνους βράχους, όπου ο κίνδυνος πτώσης είναι πολύ υψηλός. Το κόστος αυτής της λιχουδιάς είναι περίπου 3.000 δολάρια ανά κιλό.
9. Χαβιάρι White Pearl Albino
Ένα κιλό από αυτό το χαβιάρι κοστίζει 9.100 δολάρια. Ο αλμπίνος είναι ένα είδος μεγάλου ψαριού που ζει στην Κασπία Θάλασσα και τα αυγά του συλλέγονται μόνο όταν εκτιμάται πως είναι 100 ετών. Η σπανιότητα αυτή εκτινάζει και την τιμή του
10. Καφές Kopi Luwak
Αυτός ο καφές παράγεται σε βιομηχανικές ποσότητες στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες και στη νότια Ινδία. Ο Kopi luwak είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο, καθώς το κόστος του κυμαίνεται από 250 έως 1.200 δολάρια ανά κιλό. Είναι διάσημος για τον πολύ εξειδικευμένο τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται.
11. Μανιτάρια Matsutake
Αυτά τα μανιτάρια είναι τόσο σπάνια που η τιμή τους φτάνει τα 600 δολάρια το κιλό. Τα μανιτάρια Matsutake προέρχονται από την Ιαπωνία, αλλά αναπτύσσονται και σε άλλες Ασιατικές χώρες. Ωστόσο, αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση και καθώς δεν υπάρχει τρόπος να καλλιεργηθούν, εκτιμάται πως θα εξαφανιστούν εντελώς στο μέλλον.