Τέλος στα άνοστα φαγητά!

5 Νοεμβρίου 2018

Σε περιόδους δίαιτας το πρώτο πράγμα που σου λένε είναι να μειώσεις το αλάτι από το φαγητό. Νέα έρευνα βάζει τέλος στα άνοστα φαγητά όταν κάνεις διατροφή.

Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζαμε πως το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών γι΄αυτό έπρεπε να μειώσουμε την κατανάλωση του, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Νέα έρευνα έρχεται να βάλει τέλος στα άνοστα φαγητά και υποστηρίζει πως το αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάψει περισσότερο λίπος με τη βοήθεια του αλατιού!
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Vanderbilt, διενήργησαν έρευνα σε Ρώσους αστροναύτες, οι οποίοι έτρωγαν καθημερινά 2 γεύματα. Η πρώτη ομάδα αστροναυτών κατανάλωναν τροφές που περιείχαν περισσότερο  αλάτι και η δεύτερη τροφές με λιγότερο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό “The Journal of Clinical Investigation”, οι αστροναύτες που κατανάλωναν γεύματα με περισσότερο αλάτι απελευθέρωσαν πιο πολλή κορτιζόλη, η οποία ως ορμόνη χρειάζεται ώστε να ρυθμίζει το μεταβολισμό για να καίει λίπος. Επιπλέον, λόγω του αλατιού, έπιναν περισσότερο νερό που είναι ο νούμερο ένα λιποδιαλύτης.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ιδανική ποσότητα αλατιού που μπορείς να καταναλώνεις μέσα στη μέρα είναι 6γρ, ώστε να δώσεις στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να κάψει λίπος και να μειώσεις τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του αλατιού:
-Το αλάτι (νάτριο) είναι βασικό μεταλλικό στοιχείο και συμβάλλει ώστε ο εγκέφαλος να στέλνει σωστά τις εντολές στους μύες.
-Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, μας βοηθάει να ιδρώνουμε και άρα να αποβάλλουμε τοξίνες και θερμότητα.
-Ισορροπεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
-Ανεβάζει τη διάθεση.
-Λειτουργεί ως φυσικό αντισταμινικό. Σε μία αλλεργική αντίδραση ή σε κρίση άσθματος, μία πρέζα αλάτι στη γλώσσα μειώνει την έξαρση.
-Βοηθά στην καλή υγεία των ούλων χάρη στις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.
-Βελτιώνει τον ύπνο και απομακρύνει το στρες.
-Κρατάει το στομαχικό pH σε φυσιολογικές τιμές.