Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου: Η Αιγιώτισσα σεφ στους κορυφαίους του κόσμου

10 Οκτωβρίου 2018

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι ένα ανερχόμενο όνομα στη λίστα της υψηλής γαστρονομίας με πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ξεκίνησε την σταδιοδρομία της από εστιατόριο του Αιγίου, στη πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, κι έκανε το μεγάλο άλμα της στην Κρήτη, όπου βρέθηκε για να σπουδάσει στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μηχανικών Υπολογιστή. Παράλληλα σπούδασε σε τμήμα ΙΕΚ την ειδικότητα Ειδικής Μαγειρικής Τέχνης, και στη συνέχεια εργάστηκε σε σημαντικά εστιατόρια του νησιού.
Σήμερα εργάζεται ως σεφ ως chef στο εστιατόριο Pelagos Sea Side και στο Coriva Village Hotel, ενώ έχει διάφορες συνεργασίες με εστιατόρια του εξωτερικού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου έχει μέχρι στιγμής κερδίσει αρκετές διακρίσεις σε γαστρονομικούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ μεταξύ των οποίων το πρώτο βραβείο στο S. Pellegrino Young Chef 2017 που της έδωσε το εισιτήριο για το Μιλάνο, όπου συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τις 21 καλύτερες συμμετοχές. Από εκεί πήρε και το εισιτήριο για ένα ακόμα φεστιβάλ διεθνούς γαστρονομίας το Food & Art Festival που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στην Φινλανδία.
Η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου έχοντας την υποστήριξη και την καθοδήγηση του μέντορα της, σεφ Νίκου Ρούσσου από το “Funky Gourmet“, ξεχώρισε τόσο στον διαγωνισμό που έγινε στο Μιλάνο όσο και στην Φινλανδία με τις δημιουργίες της.
Το πιάτο που δημιούργησε για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό είχε όλη την πληθωρικά εξωστρεφή προσωπικότητα της, πάνω του. Ένα φιλέτο πέρδικας με σάλτσα από οινολάσπες και ένα πουρέ από παστινάκι. Μαζί τους μια σύνθεση από χόρτα και φύλλα απ’ όλη την Ελλάδα συντρόφευαν το πιάτο σαν μια σαλάτα από μνήμες από κάθε γωνιά της χώρας.
Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου κατάφερε εκτός απ’ τις μυρωδιές να εμφυσήσει στο πιάτο της και την απαραίτητη δόση κατάνυξης και θρησκευτικότητας που διαθέτει και η ίδια στη καθημερινότητα της. Θέλει ν’ ασχοληθεί με την μοναστηριακή κουζίνα, γι αυτό κι επισκέπτεται τακτικά μοναστήρια για να εμπνέεται και να μπορεί να αναδείξει στο ευρύ κοινό με νεοτερικό τρόπο, μια πτυχή της ελληνικής μαγειρικής, την μοναστηριακή.
Άλλωστε στον διαγωνισμό της Φινλανδίας η μοναστηριακή οσπριάδα της Κωνσταντίνας έκλεψε τις εντυπώσεις και η Φινλανδική εφημερίδα ΚΜV-lehti την φιλοξένησε στο εξώφυλλο της! Στο άρθρο-αφιέρωμα για την μοναστηριακή οσπριάδα της Κωνσταντίνας, δόθηκε έμφαση στις υφές και την διατροφική αξία του πιάτου, αλλά και στην έμπνευσή του από την Κρητική διατροφή των μοναχών. Σίγουρα η όλη εμπειρία απ’ τη συμμετοχή της είναι ίσως το μεγαλύτερο βραβείο, καθώς πλούτισε το ήδη μεγάλο ταλέντο της.