Περί Τίνος… πρόκειται στην Σύρο;

24 Σεπτεμβρίου 2018

Δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα διάφορα μαγαζιά του λιμανιού της Σύρου, βρίσκεται το εστιατόριο «Περί Τίνος». Ένα μοντέρνο εστιατόριο με κυκλαδίτικες ελληνικές γεύσεις, όπου ο σεφ Δημήτρης Πλυτάς δημιουργεί με…παιχνιδιάρικη διάθεση.

Ο νεαρός σεφ Δημήτρης Πλυτάς, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Περί Τίνος» συνδυάζει τη συριανή και κυκλαδίτικη μαγειρική με τη δική του φαντασία και τεχνικές υψηλής κουζίνας, δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο μενού συνδυασμού γεύσεων και αισθήσεων. Ο ίδιος προτιμάει την δημιουργική κουζίνα και τα υψηλής ποιότητας ντόπια, κυκλαδικά, παραδοσιακά υλικά. Θέλοντας να αναδείξει την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, αλλά και των αισθήσεων, δημιουργεί μια ανάλαφρη, φιλική και πολυσυλλεκτική κουζίνα αλλά με χαρακτήρα.

Δημήτρης πλυττάς

Το μενού στο Περί Τίνος αλλάζει σύμφωνα με την εποχή και ο σεφ, βασισμένος στα φρέσκα υλικά της κάθε εποχής, προσφέρει “δροσερά πιάτα” το καλοκαίρι και “ζεστές επιλογές” το χειμώνα. Αντλώντας έμπνευση από την επιβλητική και συνάμα αρμονική φύση των Κυκλάδων, ο Δημήτρης Πλυτάς επιμένει να συλλέγει ό,τι θεωρεί καλύτερο από τους ντόπιους παραγωγούς που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση και δημιουργεί πιάτα που θα χορτάσουν τόσο τον ουρανίσκο όσο και το μάτι. Βλίτα με σάλτσα λεμονιού και τηγανητά κρεμμύδια, μπριάμ με λαχανικά αλ ντέντε, ζεστό συριανό τυρόπηγμα, τυροκαυτερή που φτιάχνεται με ντόπιο μαλακό τυρί και σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας και πίτες ψητές, χταπόδι στο τηγάνι, κουνέλι στιφάδο, είναι μερικές μόνο από τις δημιουργίες του σεφ που μπορεί κανείς να βρει στο μενού του.

Akti Petrou Ralli 7
Ermoúpolis, Kikladhes, Greece
Call 2281 085000