Ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης «ζωγραφίζει» στο Ηλιοβασίλεμα

23 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Γαλησσά της Σύρου, λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα βρίσκεται το εστιατόρια Ηλιοβασίλεμα του chef Κώστα Μπουγιούρη. Ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στην ελληνική δημιουργική κουζίνα και προτιμά τα προϊόντα του νησιού.

Μάγερας ευρηματικός και καινοτόμος, πρωτοπόρος στην γαστρονομία της Σύρου, ο Κώστας Μπουγιούρης, από το 1992 μέχρι σήμερα κάθε καλοκαίρι δημιουργεί στο Ηλιοβασίλεμα ξεχωριστές γεύσεις εμπνευσμένες από το Αιγαίο και σερβίρει τα τοπικά προϊόντα του νησιού στους επισκέπτες του δίνοντας μια νότα αλμύρας και ρομαντισμού.
Αν και έχει δουλέψει στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ο Κώστας Μπουγιούρης επίλεξε την Σύρο για να φτιάξει το δικό του εστιατόριο και να καταθέσει εκεί τις εμπειρίες του. Το Ηλιοβασίλεμα είναι μαγευτικό. Ένα λευκό μαγαζί μπροστά στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου με θέα το ηλιοβασίλεμα που χάνεται μέσα στην θάλασσα. Σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης δημιουργεί γεύσεις που αφήνουν μνήμες.
Μαρινάτο μπαρμπούνι σε κρούστα από ψιλό αβγό ψαριού, μπακαλιάρο, σκορδαλιά και παντζάρι σαν ζωγραφιά στο πιάτο, ψαρόσουπα που σε ταξιδεύει με τα αρώματα της και σε κάνει να ονειρεύεσαι,, τηγανητό καλαμάρι σαν δαντέλα-συριανή, ο αχινός της ώρας, ολόφρεσκη μαραθόπιτα σερβιρισμένη σαν τάρτα, καπνιστό χέλι πάνω σε στρώμα από φύκι. Αλλά και ο κόκορας με τα ζυμαρικά, ο μουσακάς στο πήλινο και τα γεμιστά και το κουνέλι, που δημιουργεί για τους τακτικούς τουρίστες πελάτες του Ηλιοβασιλέματος, όπως και το γαλλικό προφιτερόλ ή η lemon pie και το παγωτό μαστιχολέμονο με ροζ πιπέρια, όλα τους είναι σας πίνακας ζωγραφικής στο πιάτο, που αν τα συνθέσεις θα δεις μέσα τους την Ελλάδα και το Αιγαίο της!

Εστιατόριο Ηλιοβασίλεμα
Μοναδικές γευστικές δημιουργίες απο τον chef Κώστα Μπουγιούρη

Το Ηλιοβασίλεμα στο Γαλησσά ανοίγει μόνο καλοκαίρι. Το χειμώνα ο Κώστας Μουγιούρης βρίσκεται σε κάποιο καλό εστιατόριο της Ελλάδας και του εξωτερικού, ρουφώντας σαν σφουγγάρι τις παγκόσμιες γαστρονομικές εξελίξεις και τάσεις, φιλτράρει την ουσία και την προσαρμόζει στον τόπο και στον τρόπο του. Όλα τα πιάτα του καταλόγου σερβίρονται μεσημέρι και βράδυ, όμως υπάρχει μια νοητή γραμμή που χωρίζει τα μαγειρευτά και τα λαδερά, από τα πιο δημιουργικά και δουλεμένα πιάτα.

Εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα»
Γαλησσάς, Σύρος, τηλ. 22810 43325
.