DM Natural Farming Rhodes: Παράθυρο στη φύση

13 Σεπτεμβρίου 2018

DM Natural Farming Rhodes, το πρώτο κτήμα φυσικής καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων στη Ρόδο.

Πολύ αγάπη και μεράκι, αυτό είναι το moto του Μιχάλη Δραμουντανή, παραγωγού και ιδρυτή της DM Natural Farming Rhodes, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια καλλιεργεί αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα στην Κρεμαστή της Ρόδου.

Όλα ξεκίνησαν το 2014 όταν άρχισε να καλλιεργεί βιολογικούς σπόρους στο κτήμα του, χωρίς μηχανήματα και λιπάσματα. Οι σπόροι έγιναν φυτά και από αυτά παράγονται σήμερα τα φυσικά καλλυντικά DM, τα οποία εξάγονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
“Χρειάζονται από 3 έως και 7 μήνες, ώστε από το φυτό να φτάσεις στο φυσικό καλλυντικό και το βασικό που θα πρέπει να δώσεις είναι αγάπη. Από εκεί ξεκινάνε όλα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Δραμουντανής. Στόχος του είναι να καταφέρει να δημιουργήσει μια τράπεζα σπόρων για να έχει τους δικούς του σπόρους και ένα μουσείο ιστορίας των βοτάνων, όπου οι μικροί επισκέπτες του θα μαθαίνουν την μαγεία των βοτάνων, τις ιδιότητές τους και τα μυστικά της φυσικής καλλιέργειας.

dm-natural

Φυσική κι όχι βιολογική καλλιέργεια
Όπως τονίζει ο Μιχάλης Δραμουντανής άλλο φυσική κι άλλο βιολογική καλλιέργεια. Στην φυσική δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα. Όλα γίνονται με το χέρι και την φροντίδα της φύσης. Από την σπορά μέχρι την συλλογή των φυτών δεν γίνεται κανένας ψεκασμός και δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα ή άλλα ενισχυτικά. Η φύση έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Με τον ίδιο τρόπο που θα μεγάλωνε το φυτό στο βουνό, μεγαλώνει και στο κτήμα. Η μόνη ενίσχυση που δίνεται από τον ίδιο, είναι η ενίσχυση σε νερό, ειδικά όταν τα διαστήματα ξηρασίας είναι μεγάλα. Αξίζει να σημειωθεί πως η DM Natural Farming Rhodes είναι η πρώτη εταιρεία στα φαρμακευτικά βότανα που παράγει με αυτή τη μέθοδο και σήμερα καλλιεργεί 20 διαφορετικά είδη βοτάνων. Τα φυσικά καλλυντικά που παράγει εκτός από την ελληνική αγορά, μπορεί κανείς να τα βρει σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης όπως το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ολλανδία.

dm logo

Στοιχεία Επικοινωνίας:

DM natural farming
Φυσική Καλλιέργεια Φαρμακευτικών Βοτάνων
Κρεμαστή Τ.Κ. 85104 Ρόδος
Κιν: +30 6949 241422
E-mail: [email protected]