«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

29 Μαρτίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018 στο Grand Ballroom του «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη.

55 κορυφαία εστιατόρια ελληνικής κουζίνας από κάθε γωνιά της Ελλάδας χειροκροτήθηκαν θερμά στη σκηνή του Grand Ballroom στο «Hyatt Regency» της Θεσσαλονίκης. Ο νέος γαστρονομικός θεσμός «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που διοργάνωσε το «Αθηνόραμα» αποθέωσε τις ελληνικές γευστικές δημιουργίες. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που το «Αθηνόραμα» βραβεύει ξεχωριστά, σε ένα νέο θεσμό διαφορετικό από τους Χρυσούς Σκούφους, τα καλύτερα εστιατόρια της εθνικής μας κουζίνας.

Την τελετή παρουσίασαν οι χαρισματικοί Άκης Σακελλαρίου και Φώτης Σεργουλόπουλος μαζί με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αντωνόπουλο, ενώ παρευρέθηκαν περίπου 280 προσκεκλημένοι. Οι χιουμοριστικοί διάλογοι μεταξύ των παρουσιαστών ανέβασε το θερμόμετρο της θετικής ατμόσφαιρας στα ύψη, ενώ το μενού του dîner de gala που επιμελήθηκαν βραβευμένοι σεφ πρόσθεσε τη δική του νότα επιτυχίας στην λαμπερή βραδιά.

Το χειροκρότημα που κορυφώθηκε όταν ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος βραβεύτηκαν ως οι σεφ του καλύτερου εστιατορίου με ελληνική κουζίνα, του «Varoulko Seaside». Συνολικά απονεμήθηκαν 55 βραβεία σε εστιατόρια και ταβέρνες όλης της Ελλάδας τα οποία συγκέντρωσαν βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20.

Δείτε τα 55 καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας:

  • Varoulko Seaside, Αθήνα 16/20
  • Tudor Hall, Αθήνα  15,5/20
  • Noble, Σαντορίνη  15/20
  • Ντομάτα, Χαλκιδική  15/20
  • Σελήνη, Σαντορίνη  15/20
  • Aleria, Αθήνα  14,5/20
  • Avli, Ρέθυμνο Κρήτης 14,5/20
  • Black Rock, Σαντορίνη  14,5/20
  • Bubo, Χαλκιδική  14,5/20
  • Elia’s Restaurant, Σκιάθος  14,5/20
  • Ferryman, Ελούντα Κρήτης 14,5/20
  • Kensho Fine Dining, Μύκονος  14,5/20
  • Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη  14,5/20
  • Μαρίνα, Χαλκιδική  14,5/20
  • Milos, Αθήνα  14,5/20
  • Old Mill, Ελούντα Κρήτης  14,5/20
  • Παπαϊωάννου, Αθήνα  14,5/20
  • Salonika, Θεσσαλονίκη  14,5/20
  • Santoro, Σαντορίνη  14,5/20
  • Αθήρι, Αθήνα  14/20
  • Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Argentina, Χανιά Κρήτης  14/20
  • Ark, Αθήνα  14/20
  • Barbouni, Πύλος   14/20
  • Βασίλαινας, Αθήνα  14/20
  • Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο Πιερίας  14/20
  • Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Έξι Κλειδιά, Πήλιο  14/20
  • Θαλασσάκι, Τήνος  14/20
  • Θωμάς (Ο), Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Καλαματιανός, Χαλκιδική  14/20
  • Κοντοσώρος, Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Κρητικός, Αθήνα  14/20
  • Κυρίμαι, Μάνη  14/20
  • Lady Finger, Μύκονος  14/20
  • Μανιτάρι (Το), Θεσσαλονίκη   14/20
  • Μαραθιά, Τήνος  14/20
  • Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Μαυρίκος, Ρόδος   14/20
  • Μούργα, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Μπουκαδούρα, Χαλκιδική  14/20
  • Mylos, Σαντορίνη  14/20
  • Ναουμίδης, Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Όμικρον, Αθήνα  14/20
  • On The Verandah, Σπέτσες  14/20
  • Ονήσιμος, Ηράκλειο Κρήτης  14/20
  • Pelagos Seaside, Ιεράπετρα Κρήτης   14/20
  • Sesa, Πρέβεζα  14/20
  • Taverna, Πύλος  14/20
  • Τάσος, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Thea, Μύκονος  14/20
  • The Zillers, Αθήνα  14/20
  • Τηλέμαχος Athens, Αθήνα, 14/20
  • Χάραμα, Νάουσα  14/20
  • Χρυσόστομος, Χανιά Κρήτης  14/20

Τέλος, απονεμήθηκε ειδικό βραβείο στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Clochard», Γιώργο Βασίλογλου, για τη συμβολή του στην γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.