Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018

22 Μαρτίου 2018

Με το βλέμμα της στραμμένο στη διακίνηση φρούτων και λαχανικών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η έκθεση Freskon 2018 θα ανοίξει τις πύλες της από τις 26 έως 28 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη.

Η Freskon 2018 είναι μία καθαρά επαγγελματική έκθεση που κατάφερε σε τρία μόλις χρόνια να γίνει ο στρατηγικός σύνδεσμος ανάμεσα στις εταιρείες που διακινούν φρέσκα φρούτα & λαχανικά και τις διεθνείς αγορές. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διεθνές σημείο συνάντησης εταιρειών, παραγωγών και εμπόρων μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών, η ανάδειξη εξαιρετικών προϊόντων φρούτων και λαχανικών και η διεύρυνση συνεργασιών μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση, πρόγραμμα B2B συναντήσεων, Διεθνή Συνέδρια, παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων, ομιλίες, κλπ.

Η Freskon αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρήσεων για τη διακίνηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών της ευρύτερης περιοχής προς την παγκόσμια αγορά και αντίστροφα. Οι κατηγορίες των εκθεμάτων είναι οι εξής: Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, Βιολογικά προϊόντα, Μηχανήματα, υλικά συσκευασίας & τυποποίησης, Εταιρείες μεταφορών και logistics και Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου.

Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018
Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018

Στην έκθεση συμμετέχουν Συνεταιρισμοί, Παραγωγοί, Χονδρέμποροι φρούτων & λαχανικών, Εισαγωγείς/Εξαγωγείς φρούτων & λαχανικών, Έμποροι Λιανικής, Αλυσίδες supermarkets από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Εταιρείες logistics, Εταιρείες Συμβούλων και Εταιρείες Πιστοποίησης.

Το περασμένο έτος η Freskon 2017 συγκέντρωσε 4.000 εμπορικούς επισκέπτες από 42 χώρες και 247 εκθέτες από 22 χώρες ενώ κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν 2.500 προγραμματισμένα B2B ραντεβού. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στις Παράλληλες Εκδηλώσεις της περιλαμβάνονται ομιλίες και παρουσιάσεις, το Διεθνές Συνέδριο Σταφυλιού, καθώς και το FreshCon market, όπου πραγματοποιούνται B2B Συναντήσεις με τις μεγαλύτερες αλυσίδες super market των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.