Vinolio: Αγάπη για τους καρπούς της ζωής

6 Μαρτίου 2018

Με σεβασμό στην παράδοση και στην ιστορία της Κρήτης η εταιρεία Vinolio παράγει αγνά προϊόντα από τους καρπούς της ζωής, την ελιά και το σταφύλι.

Δύο καρποί που αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της ελληνικής διατροφής είναι η πρώτη ύλη για τα προϊόντα που παράγονται από τη Vinolio. Πρόκειται για μία αυθεντικά κρητική εταιρία η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά έχοντας ως σκοπό την καλλιέργεια, την τυποποίηση, την παραγωγή και τη διανομή γνήσιων φυσικών και παραδοσιακών προϊόντων της Κρήτης.

Vinolio: Αγάπη για τους καρπούς της ζωής
Vinolio: Αγάπη για τους καρπούς της ζωής

Βασικοί άξονες λειτουργίας της Vinolio είναι ο σεβασμός της φύσης και η καλλιέργεια της γης με απόλυτη συνείδηση με σκοπό την προσφορά στον άνθρωπο των πιο αγνών προϊόντων από τους ωφέλιμους καρπούς ελιάς και του σταφυλιού. Για το λόγο αυτό η εταιρία διαθέτει τους δικούς της ελαιώνες και αμπελώνες ενώ συνεργάζεται με προσεκτικά επιλεγμένους καλλιεργητές και παραγωγούς. Η διαδικασία της τυποποίησης των προϊόντων γίνεται κατά αποκλειστικότητα στις εγκαταστάσεις της Vinolio όπου υπάρχει ελαιουργείο, οξοποιείο και οινοποιείο.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία προϊόντων της πρόκειται για ελαιώνες και αμπελώνες που βρίσκονται στην έκταση της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ενός από τα πιο σημαντικά μοναστηριακά συγκροτήματα του τέλους της Βενετοκρατίας στην Κρήτη στους πρόποδες της οροσειράς του Σταυρού στο ακρωτήρι Μελέχα. Εντός της Μονής έχει διαμορφωθεί Μουσείο ενώ ο επισκέπτης της έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά το πώς παράγεται και εξάγεται από τους μοναχούς το μοναδικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο, αλλά και το κρασί, το μέλι και το ξύδι καθώς και το σαπούνι από λάδι της ελιάς. Ανάμεσα στα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται από τη Vinolio ξεχωρίζουν το αγνό σαπούνι με βάση το βιολογικό ελαιόλαδο, οι εκλεκτοί οίνοι από ποικιλίες Cabernet Sauvigion, Trebbiano, Merlot, Μοσχάτο και Ρωμέικο, το βαλσαμόμελο, το ξύδι βαλσάμικο αλλά και το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα και την εταιρία στο: http://vinolio.gr/el/