«ϋδνον», η τρούφα αλλιώς

11 Μαΐου 2017

Τα προϊόντα «ϋδνον» που φέρουν την υπογραφή του ανιχνευτή τρούφας, Δημήτρη Δημόπουλου, προσφέρουν απλόχερα στον ουρανίσκο μας τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η τρούφα.

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού θα σε οδηγήσει η ίδια η ζωή και αυτό πρέπει να το γνωρίζει πολύ καλά ο εμπνευστής των προϊόντων «ϋδνον», Δημήτρης Δημόπουλος. Απόφοιτος τμήματος Πληροφορικής, ο επιχειρηματίας από την Πάτρα, αποφάσισε να αλλάξει ρυθμούς στη ζωή του και να μπει στο παράξενο κυνήγι της τρούφας. Με δειλά βήματα, πολύ μελέτη, επιμονή και προσπάθεια κατόρθωσε να γίνει ένας από τους επτά επαγγελματίες ανιχνευτές τρούφας στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε μελετώντας τις τρούφες στη Βόρεια Ελλάδα όπου και υπάρχει μεγαλύτερη εξοικείωση και στη συνέχεια αναζήτησε περισσότερες γνώσεις στην Ιταλία όπου και υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση. Με τους σκύλους του περιηγείται καθημερινά στα δάση της χώρας μας αναζητώντας αυτό τον υπόγειο θησαυρό τις ιδιότητες του οποίου εξύμνησαν οι αρχαίοι και λάτρεψαν οι σύγχρονοι. Δεν έμεινε όμως μόνο στην αναζήτηση. Ο Δημήτρης Δημόπουλος ήταν και από τους πρώτους που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την καλλιέργεια της τρούφας στη χώρα μας. Το ένα βήμα οδήγησε στο επόμενο και με έμπνευση την αρχαιοελληνική ονομασία του μανιταριού, «ϋδνον», ο φυσιολάτρης κυνηγός της τρούφας δημιούργησε μία σειρά προϊόντων με βάση την πολύτιμη πρώτη ύλη.

«ϋδνον», η τρούφα αλλιώς
«ϋδνον», η τρούφα αλλιώς

Τα προϊόντα «ϋδνον» φέρνουν όλη τη συμπυκνωμένη μαγεία του αρώματος δάσους που κρύβει η τρούφα στο πιάτο μας. Η μακροσκελής λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει από βούτυρα και κρέμες, μέχρι πατέ και σάλτσες όλα με το μοναδικό άρωμα της συναρπαστικής υπερτροφής. Οι τρούφες συλλέγονται από τον ίδιο με τη βοήθεια των δύο σκύλων του και ακολούθως αποστέλλονται στην Ιταλία για επεξεργασία και συσκευασία.

Η Λευκή Τρούφα θεωρείται άριστης ποιότητας και έχει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία. Το Βούτυρο Λευκής Τρούφας «ϋδνον» παράγεται από αγελαδινό βούτυρο με λευκή τρούφα Magnatum Pico. Από Λευκή Τρούφα παράγεται και η Κρέμα Λευκής Τρούφας «ϋδνον», η οποία περιλαμβάνει επίσης κρέμα και grana padano. Η Λευκή Τρούφα συνδυάζεται με τα Μανιτάρια Πορτσίνι σε μία ακόμα συναρπαστική Κρέμα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η Σάλτσα Τρούφας «ϋδνον» περιέχει Μαύρη Καλοκαιρινή Τρούφα και Μανιτάρια Champignon συνδυασμένα με σκόρδο και μαύρες ελιές. Με Πράσινη Ελιά και Μαύρη Καλοκαιρινή Τρούφα είναι το πατέ με τη βελούδινη γεύση και τη νοστιμιά των καρυδιών. Φυσικά από τη λίστα των προϊόντων δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ολόκληρες Τρούφες «ϋδνον» σε νερό και αλάτι από Καλοκαιρινή Τρούφα Tuber Aestivum vitt.

Αναζητήστε τα προϊόντα «ϋδνον» σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.