Basegrill: Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της

10 Μαΐου 2017

Το Basegrill είναι το εστιατόριο που από το 2005 έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το κρέας.

Η ιστορία του Basegrill ξεκινάει πριν από 12 χρόνια όταν τα δίδυμα αδέρφια, Βαγγέλης και ο Σπύρος Λιάκος αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο σημείο αναφοράς για το καλό κρέας. Στην παρέα τους σύντομα μπήκε και ο αδερφός τους Γιάννης και τα τρία αδέλφια οδήγησαν το Basegrill στην κορυφή της κρεατοφαγίας. Βασικός άξονας της επιχείρησης είναι εκτός από τα κορυφαίας ποιότητας κρέατα να προσφέρει στον επισκέπτη κορυφαία φιλοξενία, όπως αξίζει άλλωστε στον κάθε πελάτη.
Αντιμετωπίζοντας το κρέας ως πολύτιμο δώρο της χώρας μας για το οποίο απαιτείται συνεχής μελέτη και εκπαίδευση για την καλύτερη ανάδειξη της ποιότητας και της γεύσης του το Basegrill Athens εξελίσσει συνεχώς τα πιάτα του. Κάθε είδος κρέατος κόβεται με συγκεκριμένη τεχνική ενώ καθημερινά αναζητούνται νέες κοπές από σημεία τα οποία έως σήμερα καταναλώνοντας σε διαφορετική μορφή.

Basegrill: Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της
Basegrill: Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της

Έμφαση στο καλό κρέας

Στο Basegrill υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε το κρέας να προέρχεται αποκλειστικά από ελληνικές ράτσες για αυτό και συνεργάζεται με εκτροφείς οι οποίοι περισώνουν ελληνικές φυλές οικόσιτων ζώων που υπήρχαν στην ελληνική γη ακόμη και 5000 χρόνια πριν! Μπορεί οι παραγωγές που προκύπτουν να μην είναι μεγάλες όμως η εκτροφή τους είναι ελεύθερη και με σεβασμό στον κύκλο ζωής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πρώτη ύλη που φτάνει στην κουζίνα να είναι ιδιαίτερη στη γεύση και να απαιτεί τον ανάλογο χειρισμό.

Ο χοίρος που έχει επιλεγεί από το Basegrill είναι ο μαύρος χοίρος της Μεσογείου ο οποίος υπήρχε σε αφθονία μέχρι τη δεκαετία του 1950 όμως ο πληθυσμός του περιορίστηκε αισθητά με την εισαγωγή του ανθεκτικότερου ροζ χοίρου. Τα τελευταία χρόνια όμως χάρη στην αφοσίωση ορισμένων κτηνοτρόφων επανακάμπτει. Το κρέας του έχει απαλή και τόσο ιδιαίτερη γεύση ενώ θεωρείται πώς είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά. Το κρέας του μαύρου χοίρου όμως δεν χρησιμοποιείται μόνο ως βάση για τα πιάτα αλλά και ως πρώτη ύλη για να φτιαχτούν τα πιο νόστιμα λουκάνικα! Το αγελαδινό κρέας που έχει επιλεγεί προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος που βρίσκουμε στην Κατερίνη με τα φιλεταρισμένα κομμάτια να γίνονται ταρτάρ.

Τυριά από όλο τον κόσμο
Μπορεί η κρεατοφαγία να είναι στα καλύτερά της στο Basegrill ανάλογη έμφαση όμως έχει δωθεί και στα τυριά προσφέροντας στο κοινό περίπου 35 ετικέτες ξένων τυριών από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία και την Ελβετία και περισσότερες από 20 από την Ελλάδα! Τα τυριά μάλιστα μπορούν να έρθουν σε ποικιλία στο τραπέζι ακόμα και μόνα τους ως συνοδευτικό του κρασιού.

Basegrill: Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της
Basegrill: Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της

Επιλογές ποτών
Η βαρελίσια μπύρα υπήρξε πάντα σε περίοπτη θέση όπως και τα χύμα κρασιά. Για αυτό και σε συνεργασία με τον Γιάννη Γκιρλεμή οινοποιό από το Δομοκό δημιουργήθηκαν από το 2010 αμπελώνες από τα σταφύλια των οποίων παράγονται και επίσημα τέσσερις διαφορετικές ετικέτες κρασιού Basegrill: λευκό Chardonnay, κόκκινο ποικιλίας Μαυρούδι, ροζέ Syrah, κόκκινο 16μηνης ωρίμανσης στο βαρέλι και τετραετούς παλαίωσης στο μπουκάλι. Η λίστα όμως έχει εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο προσφέροντας περισσότερες από 200 ετικέτες κρασιού και πάνω από 150 ετικέτες μπύρας.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι
τηλέφωνο: 210 5757455 site: http://www.basegrillathens.gr/

Ωράριο λειτουργίας
Καθημερινά εκτός Δευτέρας από τη 13.00