The Clumsies: Το 9ο καλύτερο μπαρ του κόσμου βρίσκεται στην Αθήνα

28 Απριλίου 2017

Η ανανεωμένη λίστα των cocktails του «The Clumsies» αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως εάν η Ελλάδα θέλει μπορεί να είναι στην κορυφή!

Άκρως παραπλανητικό είναι το όνομα του 9ου καλύτερου μπαρ του κόσμου, αφού τίποτα δεν είναι αδέξιο σε αυτό αλλά αντιθέτως το κάθε τι είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Από το διακριτικό κουδούνι της εισόδου (ναι, μπαρ με κουδούνι!) μέχρι τον prive χώρο του «The Room» όλα αποπνέουν έναν αέρα μία άλλης εποχής με μικρές industrial νότες να μας θυμίζουν πως βρισκόμαστε στο 2017.

Το κτίριο που στεγάζει τους… αδέξιους baristas είναι ένα νεοκλασικό του 1919 με μία μικρή ήμι-υπαίθρια αυλή, μία σάλα με ένα κεντρικό μοναστηριακό τραπέζι, ένα πιο cozy lounge στον ημιόροφο και ένα πέτρινο μπαρ στα δεξιά της εισόδου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού εκεί γίνονται οι μαγικές αναμείξεις.

Απογειώστε τη διάθεσή σας στο κατάλληλο μέρος, το The Clumsies
Απογειώστε τη διάθεσή σας στο κατάλληλο μέρος, το The Clumsies

Η ευθύνη της δημιουργίας του «The Clumsies» βαραίνει τους Λευτέρη Γεωργακόπουλο, Θάνο Τσουνάκα, Γιώργο Καίσαρη, Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις, την τρέλα και την όποια αδεξιότητά τους για να δημιουργήσουν το πιο ενδιαφέρον all day bar της Αθήνας. Από νωρίς το πρωί με σπέσιαλ χαρμάνια καφέ, απολαυστικά πρωινά τα οποία προσφέρονται κάθε μέρα και όχι μόνο τις Κυριακές, snacks και σαλάτες το «The Clumsies» σου δίνει χίλιους λόγους για να βρίσκεσαι εκεί… και να μείνεις!

Η Genesis των cocktails

Καθώς η μέρα προχωράει έρχεται η ώρα που το bar δείχνει το… μεθυστικό του πρόσωπο. Η ανανεωμένη λίστα των cocktails φέρει την ονομασία Genesis εισάγοντάς μας στην θεωρία του fine drinking. Τα 16 cocktails τις λίστας χωρίζονται σε τέσσερις ισομερείς κατηγορίες και κάθε ένα συνοδεύεται από την ανάλογη επεξηγηματική παράγραφο για το πως δημιουργήθηκε. Η σύνδεση του αρχιγράμματος της λέξης Genesis με το G της Greece υποδηλώνει και την αγάπη για τα υλικά που έχουν τη ρίζα τους στην Ελλάδα. Τοπικά λικέρ, φρούτα, λαχανικά και βότανα της ελληνικής γης έχουν το δικό τους ρόλο στις αλκοολικές αλχημείες των Clumsies. Hudrogen, Sychrony, Zymosis και Harmony είναι οι τέσσερις κατηγορίες που απαρτίζουν τη λίστα.

Στο Hydrogen βρίσκουμε cocktails για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά νερά από λαχανικά όπως αυτό του αγγουριού. Στην Sychrony τα cocktail συγχρονίζονται με την εποχή και τα ανάλογα προϊόντα της. Στην Zymosis η έμφαση δίνεται στη μεθοδική αλληλεπίδραση των υλικών μέσα στο χρόνο. Η Harmony είναι εκείνη που βασίζεται στο μέτρο και στη δημιουργία cocktail με χαμηλό αλκοολικό βαθμό.

Πηγαίνοντας στο «The Room»

Εάν η παρέα είναι μικρή και οι απαιτήσεις ιδιαίτερες τότε μπορεί να ανοίξει η πόρτα για το «The Room», ένας ιδιαίτερος χώρος στο «The Clumsies» με τζάκι, βιβλιοθήκη, μπιλιάρδο και βινύλια το οποίο μπορεί να υποδεχτεί έως 10 άτομα. Ιδιαίτερα cocktails και μοναδικές γεύσεις για την παρέα σας μόνο. Οι κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Διεισδύοντας στο το «The Room» του The Clumsies

Χρήσιμες πληροφορίες:

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ.: 210-3232682

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-02.00

Site: http://theclumsies.gr/