Άνοδος για την παγκόσμια αγορά εμφιαλωμένου τσαγιού μέχρι το 2030

9 Αυγούστου 2021

Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6% αναμένεται να τρέξει η παγκόσμια αγορά εμφιαλωμένου τσαγιού μέχρι το 2030, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fact.MR 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η προτίμηση που δείχνουν οι καταναλωτές για τα έτοιμα προς κατανάλωση ροφήματα αναμένεται να συμβάλει θετικά στην αύξηση των πωλήσεων του παγωμένου τσαγιού σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.
Επιπλέον, η προσθήκη νέων γεύσεων, καθώς και προϊόντων με μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη που έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία, αναμένεται να αποτελέσουν τον μοχλό ανάπτυξης και τον βασικό πυρήνα για την άνοδο της συγκεκριμένης αγοράς.
Την ίδια στιγμή, παγκοσμίως παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για πράσινο τσάι καθώς και το τσάι από βότανα με τη μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνει η αγορά της Ανατολικής Ασίας, της οποίας η αξία το 2019 ανήλθε στα 33,3 δισ. δολάρια και εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό +7,2%.
Η Λατινική Αμερική και η Μέση Ανατολή & Αφρική αναμένεται να καταγράψουν σημαντική ανάπτυξη με ποσοστό 8,6% και 8,8% αντίστοιχα ενώ η Κίνα εκτιμάται ότι θα τρέξει με ρυθμό 7,6% και η Ινδία 9,3%. Σε ό,τι αφορά τώρα τις ΗΠΑ, η αγορά τσαγιού θα αναπτυχθεί κατά 7% μέχρι το 2030 .
Αξίζει να σημειωθεί πως το 85% του συνολικού τσαγιού καταναλώνεται με τη μορφή της εμφιαλωμένης εκδοχής, την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη προτιμάται η ζεστή εκδοχή.