Αβοκάντο: το απόλυτο φρούτο σύμφωνα με τον οδηγό Michelin

10 Νοεμβρίου 2018

Για πρώτη φορά ο Οδηγός Michelin ασχολείται με ένα φρούτο και τιμά το αβοκάντο

Ο Οδηγός Michelin τιμά το αβοκάντο με την δημιουργία ενός ανατρεπτικού χάρτη προς τιμήν του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, στις αρχές Οκτωβρίου ο οδηγός Michelin παρουσίασε στο Λονδίνο την λίστα με τα 33 βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, τα οποία τιμούν στο έπακρο το αβοκάντο.
Για πρώτη φορά η Michelin αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με ένα φρούτο και σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αβοκάντο (World Avocado Organisation – WAO) παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τα εστιατόρια της λίστας για την Βρετανία και την Ιρλανδία.
Στην εκδήλωση το μενού είχε έντονη γεύση αβοκάντο και οι καλεσμένοι απόλαυσαν πιάτα εμπνευσμένα από το απόλυτο φρούτο της εποχής. Burger με ψωμάκια από αβοκάντο, τοφού με αβοκάντο, χαβιάρι και κοτόπουλο, ακόμη και macarons αβοκάντο γεμιστά με λευκή σοκολάτα, ganache αβοκάντο και raspberries, δοκίμασαν οι καλεσμένοι του event.
Τις εντυπώσεις, βέβαια, έκλεψε η μπύρα από αβοκάντο, η πρώτη μπύρα που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο φρούτο κι έχει φτιαχτεί στην Ευρώπη.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην Βρετανία, και συγκεκριμένα στο Covent Garden, υπάρχει ένα avobar το οποίο πωλεί οτιδήποτε σχετίζεται με αβοκάντο. Από μπιφτέκια με αβοκάντο μέχρι αυγά benedict με σως αβοκάντο. Μάλιστα για το 2018, σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, αναμένεται να πωληθούν περισσότερα από 140 εκατομμύρια κιλά αβοκάντο.
Τώρα η Michelin, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αβοκάντο ετοιμάζει το Χάρτη και για τις υπόλοιπες χώρες.