Αχιλλέας Πλακίδας: ο Έλληνας Bartender of the Year 2018

21 Ιουνίου 2018

O bartender Αχιλλέας Πλακίδας από την Θεσσαλονίκη επικράτησε σε μια σειρά δοκιμασιών και είναι αυτός που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό του Βερολίνου.

Την  Δευτέρα 11 Ιουνίου, διεξήχθει ο ελληνικός τελικός του World class bartender of the year 2018.  Οι 12 bartenders που έλαβαν μέρος στον ελληνικό τελικό πέρασαν από τρία διαφορετικά challenges, με τον Αχιλλέα Πλακίδα να καταφέρνει να ξεχωρίσει με τα cocktails του, κατακτώντας τελικά την πρώτη θέση και τον τίτλο του Έλληνα Bartender of the Year 2018. Γεύσεις, premium spirits, ξεχωριστοί συνδυασμοί κατέκλισαν και φέτος το  «σπίτι» του παγκόσμιου αυτού θεσμού και οι φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, δυσκολεύοντας αρκετά τους κριτές. Λουκάνικο, ξινολάχανο, Γερμανική Weiss μπύρα,ροδάκινο, καρότο είναι μερικά μόνο απο τα συστατικά που χρησιμοποίησαν οι φιναλίστ για τα κοτέιλ τους.

Αχιλλέας Πλακίδας: ο Έλληνας Bartender of the Year 2018
Αχιλλέας Πλακίδας: ο Έλληνας Bartender of the Year 2018

Οι κριτές του φετινού τελικού David Beatty (Ketel One European Ambassador), Matt Whiley (ιδιοκτήτης του Scout bar στο Λονδίνο και συγγραφέας του The Modern Cocktail Book) και Alastair Burgess (ιδιοκτήτης των Happiness forgets & Original sin bars του Λονδίνου) αξιολόγησαν μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα το γευστικό προφίλ των δημιουργιών, την πολυπλοκότητα των τεχνικών, καθώς και την ικανότητα αλληλεπίδρασης με το κοινό για την ανάδειξη του φετινού νικητή.

Την ανακοίνωση του νικητή, πραγματοποίησε ο Πάνος Κανατσούλης, ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2017, παραδίδοντας τη θέση του στον Αχιλλέα Πλακίδα από τον «Γορίλα» της Θεσσαλονίκης , που ετοιμάζει  πλέον τις βαλίτσες του για την παγκόσμια πρωτιά τον Οκτώβριο στο μαγευτικό Βερολίνο. Καλή επιτυχία!