Καλώς ήλθατε στο blog μας

Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας

Anax Superfood: υπερτροφές στο πιάτο μας

Η Green Gold Hellas δημιούργησε τη σειρά Anax Superfood προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να τονώσουμε τον οργανισμό μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία εξελίσσεται με την κάθε γενιά να προσθέτει ένα νέο στοιχείο σε αυτήν δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένη. Ιδανικό παράδειγμα μίας τέτοιας επιχείρησης είναι η Green Gold…

Ariston: Άριστα σε όλες τις εκφάνσεις

Ariston: Άριστα σε όλες τις εκφάνσεις

Τα πιο συναρπαστικά προϊόντα ελιάς που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε παίρνουν άριστα σε όλα γιατί είναι Ariston. Το ποιοτικό ελαιόλαδο είναι κάτι το οποίο οι περισσότεροι λόγω καταγωγής και παράδοσης είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε. Όταν λοιπόν είσαι σε θέση να βρεις ποιοτικό ελαιόλαδο σε απροσδόκητους γευστικούς συνδυασμούς, ο ενθουσιασμός γίνεται μεγαλύτερος. Πίσω από…

Gourmet λιχουδιές για το σκύλο μας!

Gourmet λιχουδιές για το σκύλο μας!

Ο Γιώργος Παπαλεοντίου προσφέρει στο σκύλο μας τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακ! Όταν ο Γιώργος Παπαλεοντίου αποφάσισε να μάθει περισσότερα για όλα τα άγνωστα συστατικά που αναγράφονταν στις ετικέτες των σκυλοτροφών έμεινε έκπληκτος από το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά δεν ήταν και η πιο υγιεινή επιλογή για τους τετράποδους φίλους μας. Αποφάσισε…

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα διαφορετικό από τα άλλα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα διαφορετικό από τα άλλα

Κέντρο επιμόρφωσης και γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξακολουθεί να προσφέρει τα μέγιστα σε όσους την επιλέγουν για την εξέλιξή τους. Μόλις πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε το Αγροτικό Φεστιβάλ «Μέρα Μαγιού» στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις δράσεις του Ιδρύματος, να επισκεφθούμε τους χώρους διδασκαλίας,…

«ϋδνον», η τρούφα αλλιώς

«ϋδνον», η τρούφα αλλιώς

Τα προϊόντα «ϋδνον» που φέρουν την υπογραφή του ανιχνευτή τρούφας, Δημήτρη Δημόπουλου, προσφέρουν απλόχερα στον ουρανίσκο μας τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η τρούφα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού θα σε οδηγήσει η ίδια η ζωή και αυτό πρέπει να το γνωρίζει πολύ καλά ο εμπνευστής των προϊόντων «ϋδνον»,…

Basegrill: Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της

Basegrill: Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της

Το Basegrill είναι το εστιατόριο που από το 2005 έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το κρέας. Η ιστορία του Basegrill ξεκινάει πριν από 12 χρόνια όταν τα δίδυμα αδέρφια, Βαγγέλης και ο Σπύρος Λιάκος αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο σημείο αναφοράς για το καλό κρέας. Στην παρέα τους σύντομα μπήκε και ο αδερφός τους…

Φλώρινα: Η πόλη των φλουριών

Φλώρινα: Η πόλη των φλουριών

Η στρατηγική της θέση την έκανε μόνιμο τόπο μαχών είναι όμως αυτή που της έχει χαρίσει μία μαγική ομορφιά. Η Φλώρινα από την αρχαιότητα έως σήμερα εξακολουθεί να μαγεύει τους επισκέπτες της. Ένας νομός στα σύνορα που μοιράζεται δύο εντυπωσιακές λίμνες τη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα. Οι δύο γνωστές λίμνες μαζί με τις Ζάζαρη,…

Πρωταθλητές τα τρόφιμα και ο τουρισμός

Πρωταθλητές τα τρόφιμα και ο τουρισμός

Μελέτη της ICAP αναγνωρίζει ως πρωταθλητές της ελληνικής οικονομίας τα τρόφιμα και τον τουρισμό. Τα συμπεράσματα μελέτης της ICAP αποκαλύπτουν πως ο τουρισμός και ο αγροδιατροφικός τομέας ήταν οι πρωταθλητές του 2015 καθώς σε αυτούς σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρά τις όποιες αντιξοότητες τα στοιχεία δείχνουν πως το…

Μαγειρικές απολαύσεις ή κρυφά δηλητήρια;

Μαγειρικές απολαύσεις ή κρυφά δηλητήρια;

Ο Γάλλος βιολόγος και ενδοκρινολόγος Ζιλ-Ερίκ Σεραλινί και ο συνεργάτης του Γάλλος σεφ Ζερόμ Ντουζελέ βρέθηκαν στην Αθήνα για να μας δείξουν ότι μπορεί να υπάρξει και «φυσική» κουζίνα. Άραγε καταναλώνουμε μαγειρικές απολαύσεις ή κρυφά δηλητήρια; Οι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι πολέμιοι της Monsanto έδωσαν το παρών σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου…

CTC: Ποτέ ξανά ένα λογοπαίγνιο δεν ήταν τόσο απολαυστικό!

CTC: Ποτέ ξανά ένα λογοπαίγνιο δεν ήταν τόσο απολαυστικό!

Σύγχρονο, αυθεντικό και απολαυστικό, το εστιατόριο CTC ζει στους ρυθμούς της πόλης στην οποία δημιουργήθηκε. Το 2015 λίγο πριν το σοκ των capital control στην ελληνική αγορά ένα εστιατόριο έκανε το τολμηρό του άνοιγμα στο gourmand κοινό της Αθήνας. Εμπνευστής και δημιουργός του ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, 28 χρονών τότε, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και πέρα…