Καλώς ήλθατε στο blog μας

Το ενδιαφέρον του Κατάρ για συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα

Το ενδιαφέρον του Κατάρ για συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα

Θετική είναι η ανταπόκριση του Κατάρ όσον αφορά στις εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων έπειτα από την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση στις επαφές που είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης με τους…

Στη μαγεία των χερσονήσων της Χαλκιδικής

Στη μαγεία των χερσονήσων της Χαλκιδικής

Κάθε «πόδι» της Χαλκιδικής έχει την ομορφιά του και κάθε χερσόνησος τα μυστικά της που απλά περιμένουν να τα ανακαλύψουμε! Τέσσερις χερσόνησοι μοιράζονται το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης της Χαλκιδικής. Η Κασσάνδρα, η Σιθωνία και ο Άθως αλλά και η -μικρότερη- χερσόνησος Μαρμάρι που χωρίζει το Ακάνθιο από το Στρυμονικό κόλπο, ανταγωνίζονται σε φυσική ομορφιά…

Το μέγεθος του πιάτου επηρεάζει την κατανάλωσή μας

Το μέγεθος του πιάτου επηρεάζει την κατανάλωσή μας

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως το μέγεθος του πιάτου και οι μικρότερες μερίδες επηρεάζουν την κατανάλωσή μας. Αποδείξεις στην θεωρία ότι όντως το μέγεθος του πιάτου που μας σερβίρεται επηρεάζει την κατανάλωσή μας προσφέρει η νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Όπως αποδεικνύεται οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο φαγητό ή αναψυκτικά όταν τους προσφέρονται σε μεγαλύτερες μερίδες ή…

Ολοκληρώθηκε το Athens Fine Drinking

Ολοκληρώθηκε το Athens Fine Drinking

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το Athens Fine Drinking, η γιορτή του καλού ποτού στο παλιό Χρηματιστήριο. Από τις 18 μέχρι τις 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Χρηματιστήριο στο κέντρο της Αθήνας το δεύτερο Athens Fine Drinking by World Class προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές γευσιγνωστικές εμπειρίες αλλά και τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε ότι πιο εκλεπτυσμένο…

Πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2017

Πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2017

Με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2017 στη Σαντορίνη. Βασικό θέμα του φετινού συμποσίου ήταν το «Μεσογειακός Αμπελώνας και Κλιματική Αλλαγή», υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων είχαν διοργανωθεί στο παρελθόν τα διεθνή συμπόσια του 2003, 2006 και 2013. Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής για το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος…

Momix: Ξενάγηση στη μοριακή αναμειξιολογία

Momix: Ξενάγηση στη μοριακή αναμειξιολογία

Ένα διαφορετικό ταξίδι στην τέχνη της ανάμειξης αποτελεί η κάθε επίσκεψη σε ένα από τα μπαρ της Momix αλυσίδας, όπου η μοριακή αναμειξιολογία πάει το cocktail μας σε άλλο επίπεδο. Βλέποντας παραδείγματα όπως τα μπαρ της αλυσίδας Momix θα φτάσουμε σε σημείο πώς να πιστέψουμε πως η κρίση μπορεί να έχει και τα καλά της…

Hytra, ένα όνομα μία ιστορία

Hytra, ένα όνομα μία ιστορία

Από το 2004 μέχρι σήμερα το εστιατόριο «Hytra» εξελίσσεται, μετακομίζει, ανανεώνεται και παραμένει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας μας. Το όνομα του εστιατορίου «Hytra» προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό πήλινο αγγείο. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2004 στην περιοχή του Ψυρρή μία ιστορική συνοικία της Αθήνας. Έξι χρόνια μετά κέρδισε…

Green & Blu: Αυθεντική Ελλάδα στα καλύτερά της

Green & Blu: Αυθεντική Ελλάδα στα καλύτερά της

Το Green & Blu συγκεντρώνει εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης με γνώμονα την υψηλή αισθητική μεταφέροντας στα πέρατα του κόσμου τα τρόφιμα και τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της χώρας μας. Η ονομασία της Green & Blu έχει απόλυτη αντιστοιχία στα θαύματα του τόπου μας «Green» για την ελληνική γη και τα τρόφιμα, «Blu» για το…

Naxonisos Tastes: Η Νάξος έχει τη δική της Χυμουδιά με βιολογική αλόη!

Naxonisos Tastes: Η Νάξος έχει τη δική της Χυμουδιά με βιολογική αλόη!

Η Naxonisos Tastes αυτό το καλοκαίρι μας προσκαλεί να πιούμε κάθε μέρα Χυμουδιά για να δούμε τη διαφορά, ξεδιψώντας -θα συμπληρώσουμε εμείς- απολαυστικά! Είναι πάντοτε ευχάριστο να συνειδητοποιείς πως στη χώρα μας εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που να πιστεύουν στον τόπο και στα προϊόντα του και να προσπαθούν να τα αναδείξουν με τον πιο ευρηματικό…

ΕΦΕΤ: Ποια υλικά είναι κατάλληλα για να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα;

ΕΦΕΤ: Ποια υλικά είναι κατάλληλα για να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα;

Ο ΕΦΕΤ δημοσίευσε οδηγίες προς τους καταναλωτές σχετικά με την αγορά και χρήση προϊόντων Υλικών και Αντικειμένων που πρόκειται να έλθουν σε επαφή με τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.). Πόσο καλά είμαστε ενημερωμένοι αναφορικά με τα προϊόντα τα οποία έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμά μας; Το θολό τοπίο έρχεται να ξεκαθαρίσει η οδηγία του ΕΦΕΤ. Σε αυτήν…