Καλώς ήλθατε στο blog μας

Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε. Πρόσφατη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έρχεται να αλλάξει αρκετά δεδομένα στο θέμα της απώλειας βάρους θέτοντας στο επίκεντρο την ποιότητα των τροφίμων. Εστιάζοντας στην δίαιτα για την επίτευξη ενός υγιούς βάρους…

Σερσέ Λα Φαμ: το παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας

Σερσέ Λα Φαμ: το παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας

Προσεγμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια το Σερσέ λα φαμ θυμίζει ένα κλασικό καφενείο της παλιάς Αθήνας διαθέτοντας παράλληλα παριζιάνικο ρομαντισμό και εκλεπτυσμένο προφίλ. Ξεχωριστό και νοσταλγικό το Σερσέ λα φαμ στο κέντρο της Αθήνας ξυπνάει μνήμες μίας άλλης εποχής με ρομαντισμό και σικ αναφορές. Στον χώρο κυριαρχούν τα γήινα χρώματα με έμφαση στο μάρμαρο και στο…

Η Μακεδονική κουζίνα στην Unesco

Η Μακεδονική κουζίνα στην Unesco

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ετοιμάσει φάκελο υποψηφιότητας για την εγγραφή της Μακεδονικής Κουζίνας στους καταλόγους της Unesco με τη μορφή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Τη δημιουργία και κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας για την εγγραφή της Μακεδονικής Κουζίνας με τη μορφή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στους καταλόγους της Unesco πρόκειται να ετοιμάσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας….

Επιλέγοντας σωστά φρούτα και λαχανικά του χειμώνα

Επιλέγοντας σωστά φρούτα και λαχανικά του χειμώνα

Η απάντηση στον γρίφο για το πώς θα επιλέξουμε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά του χειμώνα βρίσκεται εδώ! Η λαϊκή αγορά μπορεί να είναι ένας αληθινός παράδεισος αλλά κι ένας δύσκολος γρίφος όταν πρέπει να επιλέξουμε τα προϊόντα που θέλουμε. Υπάρχουν ωστόσο μερικά τρικ, σημεία και συμβουλές που αν τις ακολουθήσουμε σίγουρα δεν θα…

Κάρπαθος: ανέγγιχτη από το χρόνο

Κάρπαθος: ανέγγιχτη από το χρόνο

Το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων ξεναγεί τον επισκέπτη του σε άλλες εποχές αφού η Κάρπαθος έχει μείνει ανέγγιχτη από το χρόνο. Το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων αποτελεί κι έναν από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς του νοτίου Αιγαίου. Η πλούσια μορφολογία του εδάφους της με τα ψηλά βουνά και τις βαθιές χαράδρες προφυλάσσει και…

Τι είδαμε στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τι είδαμε στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Περισσότερα από 2000 προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά οι επισκέπτες της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό συγκέντρωσε 300 παραγωγούς, περισσότερα από 2.000 προϊόντα και πάνω από 50.000 επισκέπτες σε μόλις 4 μέρες. Με…

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2018 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς και οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει τις πεντακόσιες! Η αντίστροφη μέτρηση για τον 3ο Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2018 έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Διαγωνισμός έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 500 συμμετοχές από όλη την…

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Προσκαλώντας σε γεύμα ή δείπνο τους φίλους μας υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να μην γίνουν δυσάρεστες παγίδες για εμάς. Ένα γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους στο σπίτι μας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη χαρά αλλά και το πιο δύσκολο έργο ειδικά αν δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την περίσταση. Συνηθισμένες…

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Με πολλές και διαφορετικές παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα πλαισιώνεται η 5η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία αποδεικνύει για ακόμη μία χρονιά ότι οι θησαυροί της ελληνικής γης αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Η μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή χτυπάει στην καρδιά της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ! Η 5η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ «πλημμυρίζει» από εκδηλώσεις…

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας φιλοξενεί ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της Αθήνας αλλά και της Ευρώπης. Ο λόγος για το ποτοπωλείο Βρεττός που εξακολουθεί να μαγεύει τους επισκέπτες της πόλης. Η ιστορία του Βρεττού ξεκινάει το 1909 όταν ο Μιχάλης Βρεττός ξεκίνησε την παραγωγή ούζου, μπράντι και ορισμένων γεύσεων λικέρ με συνταγές της οικογένειας από την Σμύρνη….