Καλώς ήλθατε στο blog μας

Γαλαξίδι: πράσινο και μπλε σε απόλυτη αρμονία

Γαλαξίδι: πράσινο και μπλε σε απόλυτη αρμονία

Το Γαλαξίδι διαθέτει όλη τη γοητεία ενός ελληνικού νησιού με την μαγεία της καταπράσινης υπαίθρου σε έναν συνδυασμό απόλυτης αρμονίας. Στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου σε κοντινή απόσταση από τους Δελφούς βρίσκεται μία παραθαλάσσια κωμόπολη η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από ένα νησί του Αιγαίου διαθέτοντας παράλληλα τα πράσινα χρώματα της…

«Τροφή από Τρόφιμα»: Παραγωγή ζωοτροφών από τα υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων

«Τροφή από Τρόφιμα»: Παραγωγή ζωοτροφών από τα υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων

Τα τροφικά υπολείμματα των ξενοδοχείων θα μετατρέπονται σε ζωοτροφές, σύμφωνα με το πρόγραμμα LIFE F4F: «Τροφή από Τρόφιμα – Food for Feed».    Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα υλοποίησης του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) με τη συνεργασία του Τ.Ε.Ι. Κρήτης (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων), του Χαροκόπειου…

Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018

Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018

Με το βλέμμα της στραμμένο στη διακίνηση φρούτων και λαχανικών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η έκθεση Freskon 2018 θα ανοίξει τις πύλες της από τις 26 έως 28 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη. Η Freskon 2018 είναι μία καθαρά επαγγελματική έκθεση που κατάφερε σε τρία μόλις χρόνια να…

ΜΖΕΑ: 100% ελληνικά αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

ΜΖΕΑ: 100% ελληνικά αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

Τα ελληνικά αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά της ΜΖΕΑ παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή. Αναγνωρίζοντας τη διατροφική αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων η εταιρεία MZEA παράγει αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά κορυφαίας ποιότητας χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας και η προσεκτική επεξεργασία μέσω ξήρανσης…

Green Μάνη: Μανιάτικη κουζίνα στο σπίτι μας

Green Μάνη: Μανιάτικη κουζίνα στο σπίτι μας

Mία καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, Green Μάνη με βάση τη μεσογειακή κουζίνα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες παράγει περισσότερα από 2000 έτοιμα γεύματα τη μέρα. Αναγνωρίζοντας τη διατροφική αξία της μανιάτικης διατροφής και τη συμβολή της στη διατήρηση της καλής υγείας η οικογένεια Κουβατσέα δημιούργησε το 1996 την Green Μάνη με σκοπό τη δημιουργία απολαυστικών γευμάτων που…

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

Όλες τις τάσεις στα ροζέ κρασιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση «Think Pink» του Wine Club THESSALONIKI’96, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο The Met Hotel στη Θεσσαλονίκη. Η ζήτηση για ροζέ κρασιά σταθερά αυξάνεται. Οι πωλήσεις εκτοξευτήκαν και συνεχίζουν να εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση. Κι όμως, αν γυρίζαμε στις αρχές της χιλιετίας,…

Olive’s Earth: Αγάπη για την ελιά και τα προϊόντα της

Olive’s Earth: Αγάπη για την ελιά και τα προϊόντα της

Η εταιρεία Olive’s Earth ταξιδεύει την ελιά και τα προϊόντα της από την Βόλβη της Θεσσαλονίκης σε όλο τον κόσμο. Κινητήριος δύναμη στο επιχειρηματικό εγχείρημα του Σταμάτη Κωνσταντίνου υπήρξε η αγάπη για την ελιά, το δέντρο και τον καρπό που με την υψηλή του διατροφική αξία έχει κερδίσει όλη τη Μεσόγειο και όχι μόνο. Έχοντας…

Καρδίτσα: Η ατέλειωτη κοιλάδα της Θεσσαλίας

Καρδίτσα: Η ατέλειωτη κοιλάδα της Θεσσαλίας

Καταπράσινη και εύφορη η Καρδίτσα είναι μία από τις πόλης που χαίρεσαι να ζεις και να απολαμβάνεις κάθε της σοκάκι. Αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν πως η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας κατοικήθηκε από την παλαιολιθική περιοχή ωστόσο η ίδια η Καρδίτσα είναι η νεότερη από τις πρωτεύουσες του θεσσαλικού κάμπου. Το όνομα της πόλης θεωρείται ότι προέρχεται…

Το σάκε, η παράδοση της Ιαπωνίας σε ένα ποτό

Το σάκε, η παράδοση της Ιαπωνίας σε ένα ποτό

Μπορεί για την δημιουργία του να ερίζουν κι άλλες χώρες ωστόσο η Ιαπωνία είναι εκείνη που δημιούργησε με την παράδοσή της το σάκε. Η ιστορία του σάκε χάνεται μέσα στις χιλιετίες ωστόσο η πρώτη καταγραφή κατανάλωσής του χρονολογείται το 300 π.Χ.. Σύμφωνα με τον μύθο η ζύμωσή του επιτυγχάνονταν από το μάσημα των κόκκων ρυζιού…

Family Jar: Παραδοσιακές μαρμελάδες και όχι μόνο

Family Jar: Παραδοσιακές μαρμελάδες και όχι μόνο

Ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές και με πρώτη ύλη τα φρούτα και τα λαχανικά της Νάουσας δύο ξαδέλφες δημιουργούν τα ποιοτικά προϊόντα Family Jar για όλη την οικογένεια. Δύο ξαδέλφες από το χωριό Λευκάδια της Νάουσας, η Μάρθα και η Αντωνία, έχοντας ως όραμα την προώθηση των εξαιρετικών προϊόντων της ελληνικής γης ίδρυσαν το 2015 την Family…