Καλώς ήλθατε στο blog μας

Ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης

Ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης

Θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση για την παιδική παχυσαρκία. Το 39% των παιδιών ηλικίας 11 ετών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα στην χώρα μας. Εννιά ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε το κοινό ερευνητικό κέντρο Joint Research Centre (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την θλιβερή…

Καβάλα: το Monte Carlo του Βορρά

Καβάλα: το Monte Carlo του Βορρά

Συνδυάζει βουνό με θάλασσα. Ηρεμία και κοσμοπολίτικη ζωή. Την ονομάζουν το ελληνικό Monte Carlo κι όχι άδικα. Ο λόγος, φυσικά, για τη Καβάλα το διαμάντι του Βορρά. Η Καβάλα είναι η ομορφότερη πόλη του Βορρά. Συνδυάζει βουνό με θάλασσα και είναι πόλος έλξης εκατοντάδων τουριστών που την επισκέπτονται χειμώνα- καλοκαίρι. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του…

Γκρέιπφρουτ: το super food των εσπεριδοειδών

Γκρέιπφρουτ: το super food των εσπεριδοειδών

Έχει φανατικούς φίλους και εχθρούς. Έχει ξινή και πικρή γεύση. Είναι όμως από τις πιο υγιεινές τροφές. Ο λόγος, φυσικά, για το γκρέιπφρουτ, το φρούτο της… δίαιτας! Το γκρέιπφρουτ, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες, περιλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε πρωινό όλων όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προστεθεί στο ημερήσιο διατροφολόγιό …

Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης: ο κεχριμπαρένιος θησαυρός

Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης: ο κεχριμπαρένιος θησαυρός

Το Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης παράγεται με πιστοποίησης HACCP και με βάση το Σύστημα για τη Διαχείριση της Ασφάλειας των Τροφίμων. Θεωρείται ο βασιλιάς των μελιών και όχι άδικα! Το θυμαρίσιο μέλι διαθέτει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ ιατρικές μελέτες έχουν δείξει πως μία μικρή ποσότητα μελιού βοηθά το ανθρώπινο στομάχι να διασπάσει κάθε είδους τροφή….

“Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ταξίδεψε στις Βρυξέλλες

“Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ταξίδεψε στις Βρυξέλλες

Στην κουζίνα του Ευρωκοινοβουλίου μπήκαν οι γεύσεις και τα αρώματα από το “καλάθι των αγροτικών προϊόντων” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στις 26 Ιουνίου 2018 σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για την ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής. Στόχος της συμμετοχής ήταν η…

Κρητικός χοχλιός: λευκός και πορσελάνινος!

Το σαλιγκάρι ή αλλιώς Κρητικός χοχλιός, αποτελεί ένα εκλεκτό έδεσμα, ιδιαίτερα αγαπητό στους λάτρεις της μεσογειακής διατροφής κι ένα από τα κορυφαία gourmet πιάτα της γαλλικής κουζίνας. Τους χοχλιούς τους αναγνωρίζουμε από το καφέ χρώμα του κελύφους και το γκρι χρώμα της σάρκας του. Όμως, τους τελευταίους μήνες, η ελληνική εταιρεία Mediterranean escargots, απο την…

Διατροφή πλούσια σε… πλαστικά

Διατροφή πλούσια σε… πλαστικά

Η μόλυνση των υδάτων, του εδάφους και του αέρα έχει οδηγήσει στην διείσδυση των πλαστικών στην τροφική αλυσίδα και στους ανθρώπινους ιστούς. Πριν λίγο καιρό το έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet δημοσίευσε μια ογκώδη έκθεση για τις επιπτώσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της χρήσης και παραγωγής πλαστικών, στην υγεία μας και την τροφική αλυσίδα. Σύμφωνα με…

Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Ένα από τα πιο λαμπερά στολίδια του Ιονίου, οι Παξοί, μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές σας σε παραμύθι. Μπορεί να είναι μια κουκίδα στο χάρτη, αλλά προσφέρουν ένα μεγαλείο που όμοιό του δύσκολα συναντάς. Καταπράσινη βλάστηση, ελαιώνες, υπόγειες σπηλιές και τιρκουάζ νερά σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε μόλις 7 ναυτικά μίλια νότια της Κέρκυρας. Θα…

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Liostasi Hotel & Suites», Grandma’s Restaurant ανεβάζει τον πήχη της γεύσης στις Κυκλάδες και γίνεται πόλος έλξης για τους λάτρεις της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας . Στο ατμοσφαιρικό deck της πισίνας του πεντάστερου ξενοδοχείου «Liostasi Hotel & Suites», μέλος της Small Luxury Hotels of the World, το βραβευμένο εστιατόριο με θέα το απέραντο…

Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο

Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο

Ο διάσημος Τούρκος κρεατέμπορας και σεφ Νουσρέτ Γιοκτσέ, ευρύτερα γνωστός ως Salt Bae, ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί των ανέμων. Δύο εστιατόρια θέλει να ανοίξει στην Ελλάδα, ο διάσημος Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γιοκτσέ, με το πρώτο να είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι στην Μύκονο. Ο γνωστός σε…