Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης: ο κεχριμπαρένιος θησαυρός

8 August 2018

Το Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης παράγεται με πιστοποίησης HACCP και με βάση το Σύστημα για τη Διαχείριση της Ασφάλειας των Τροφίμων.

Θεωρείται ο βασιλιάς των μελιών και όχι άδικα! Το θυμαρίσιο μέλι διαθέτει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ ιατρικές μελέτες έχουν δείξει πως μία μικρή ποσότητα μελιού βοηθά το ανθρώπινο στομάχι να διασπάσει κάθε είδους τροφή. Το κεχριμπαρένιο χρώμα του, η μοναδική γεύση και το ξεχωριστό του άρωμα, είναι οι ιδιότητες που έχουν κάνει το θυμαρίσιο μέλι παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα. Εκτός από τον αέρα της θάλασσας και το καταπληκτικό ελληνικό κλίμα, υπάρχουν περιοχές που έχουν αποκλειστικά μόνο ανθοφορία θυμαριού, και έτσι το μέλι έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων θυμαριού που το κάνουν να μοσχοβολάει περισσότερο από όλα τα άλλα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των γυρεόκοκκων θυμαριού στο μέλι, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του και οι ευεργετικές του ιδιότητες.

Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης: ο κεχριμπαρένιος θησαυρός
Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης: ο κεχριμπαρένιος θησαυρός

Τέτοιο είναι και το Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης. Η Κάρπαθος, ως τόπος παραγωγής έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ποιότητά του. Το θυμάρι που φυτρώνει στο νησί, αλλά και η σπάνια χλωρίδα της γης του νησιού, είναι τα στοιχεία που κάνουν την περιεκτικότητα απο το Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης τόσο ασυναγώνιστη, σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα διαφορετικής γεωγραφικής προέλευσης. Οι μέλισσες το συλλέγουν καθημερινά από θυμάρι και δεκάδες άλλα σπάνια βότανα της Καρπάθου, και η επιχείρηση Γεργατσούλης, με τα πλέον σύγχρονα μέσα, μέσω μιας πρότυπης μονάδας παραγωγής, συσκευασίας και τυποποίησης που διαθέτει, το μεταφέρει στο τραπέζι μας αρωματικό, γευστικό και θρεπτικό!

Στοιχεία επικοινωνίας:
gergatsoulis logo

Μέλι Καρπάθου Γεργατσούλης
Διεύθυνση: Πλατύολο, 85700 – Κάρπαθος
Τηλέφωνο: 6979384578
E-mail: [email protected]
Υπεύθυνος: Βαγγέλης Γεργατσούλης