Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

17 July 2018

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Liostasi Hotel & Suites», Grandma’s Restaurant ανεβάζει τον πήχη της γεύσης στις Κυκλάδες και γίνεται πόλος έλξης για τους λάτρεις της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας .

Στο ατμοσφαιρικό deck της πισίνας του πεντάστερου ξενοδοχείου «Liostasi Hotel & Suites», μέλος της Small Luxury Hotels of the World, το βραβευμένο εστιατόριο με θέα το απέραντο γαλάζιο καλεί τους επισκέπτες του να απολαύσουν gourmet δημιουργίες και τοπικές συνταγές από την ελληνική κουζίνα κάτω από τον έναστρο ουρανό ή ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών.

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός
Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Το εστιατόριο Grandma’s, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ίο, προσφέρει ελληνικές γεύσεις με κοσμοπολίτικες πινελιές, που παρασκευάζονται αποκλειστικά με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα της περιοχής, καθώς και των γειτονικών νησιών των Κυκλάδων. Το μενού υπογράφει για δεύτερη χρονιά ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Λέπεση να κατέχει την θέση του Executive Chef.

Menu 5 αστέρων
Εκεί που η γεύση συναντά την πολυτέλεια, το ξενοδοχείο Liostasi Hôtel & Suites προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, ενώ απολαμβάνουν μια πραγματικά ανεπανάληπτη διαμονή στην Ίο. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το Grandma’s Restaurant, υπό τη διεύθυνση του Αρτέμη και Δέσποινας Δεναξά, προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Στο βραβευμένο εστιατόριο πρωταγωνιστούν gourmet δημιουργίες και τοπικές συνταγές
Στο βραβευμένο εστιατόριο πρωταγωνιστούν gourmet δημιουργίες και τοπικές συνταγές

Αλμυρό ή γλυκό, ζεστό ή κρύο, η μέρα στην Ίο ξεκινάει με ένα πλούσιο σπιτικό πρωινό σύμφωνα με τους όρους που ορίζει το «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Μια πρωτοβουλία της ίδιας της Δέσποινας Δεναξά προκειμένου να προωθήσει την παραδοσιακή γαστρονομία στην Ίο. Μέλι, φρέσκος χυμός πορτοκάλι, γλυκά του κουταλιού και ρυζόγαλο με κανέλα συναγωνίζονται επάξια τη μαγευτική θέα και τους απαλούς ήχους της ποιοτικής κλασικής μουσικής.

Ένα απολαυστικό γεύμα με θέα το πέλαγος και υπό το βλέμμα του σπουδαίου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Γαΐτη
Ένα απολαυστικό γεύμα υπό το βλέμμα του σπουδαίου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Γαΐτη

Το γεύμα συνεχίζει με παραδοσιακές σπεσιαλιτέ όπως κόκορας κοκκινιστός με ματσάτα, ριζότο “από τα γεμιστά της γιαγιάς”, γαύρος μαριναρισμένος σε οξύμελι, μοσχαρίσιο φιλέτο με αγγουρόπιτα και καβουρομπουκίτσες σε lime, καθώς και φρέσκα ψάρια. Όλα συνδυασμένα αρμονικά με την εκλεκτή λίστα τοπικών Ελληνικών κρασιών. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα μενού γευσιγνωσίας των 6 και 8 γευμάτων αντίστοιχα, είτε μερικά από τα υπογεγραμμένα a la carte πιάτα, όπως η σούπα Gazpacho με τραγανό μπέικον, βασιλικό και φράουλες.

Το Grandma's Restaurant υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Το Grandma’s Restaurant υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Και το ταξίδι στις γεύσεις τελειώνει με τις δελεαστικές προτάσεις για επιδόρπιο, οι οποίες περιλαμβάνουν ρυζόγαλο, φρεσκοψημένα κέικ, γλυκές πίτες, αλλά και semifreddo με παγωτό κανέλα, αμύγδαλα και σιρόπι φράουλα, καθώς και ένα προκλητικό σουφλέ σοκολάτας. Πιάτα ικανά να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το μενού στο Grandma’s Restaurant σερβίρεται καθημερινά από τις 19: 00-00:00.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Grandma’s Restaurant – LIOSTASI HOTEL & SUITES
Ίος, Κυκλάδες
T: +30 22860-92140
F: +30 22860-92680
E: [email protected]
W: www.liostasi.gr