Καλώς ήλθατε στο blog μας

Mille: ένα ζαχαροπλαστείο αλλιώτικο από τα άλλα

Mille: ένα ζαχαροπλαστείο αλλιώτικο από τα άλλα

Παράγει μόνο ένα γλυκό, κι όμως έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για την εξαιρετική αισθητική του. Ο λόγος για το ζαχαροπλαστείο Mille στο Λονδίνο. Το ζαχαροπλαστείο Mille, στο Πάντινγκτον του Λονδίνο, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα βλέμματα και να κερδίσει τις εντυπώσεις παρόλο που μετρά μόλις λίγο καιρό λειτουργίας. Με στόχο να προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική…

Ο Χάρτης των Γεύσεων τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Ο Χάρτης των Γεύσεων τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Η σημαντικότερη οινική γιορτή έρχεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη Ο «Χάρτης των Γεύσεων», η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στην Βόρειο Ελλάδα είναι και φέτος εδώ, και περιμένει τους φίλους του κρασιού το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Από το 2003 μέχρι και σήμερα η εκδήλωση έχει συμβάλλει ουσιαστικά…

Ζάκυνθος: ένα κόσμος διαφορετικός

Ζάκυνθος: ένα κόσμος διαφορετικός

Το Fiore di levante του Ιονίου, η Ζάκυνθος, συνδυάζει εντυπωσιακές παραλίες, τη σταρ καρέτα -καρέτα, μοναδικούς άνθρωποι και μια γη γεμάτη αρώματα. Η Ζάκυνθος είναι ένας ολότελα διαφορετικός κόσμος. Ολόκληρο το νησί έχει μια εκπληκτική φύση και μια αναπάντεχα οργιώδη βλάστηση για μεσογειακό νησί. Το καλοκαίρι προστίθενται στη μαγεία του οι αμέτρητες παραλίες της ανατολικής…

Delivery coctails γίνεται; Κι όμως, γίνεται!

Delivery coctails γίνεται; Κι όμως, γίνεται!

Μπορεί στο εξωτερικό τα delivery coctails να είναι γνωστά εδώ και χρόνια, στην Ελλάδα έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία 5ετία κι έχουν κατακτήσει το δικό τους μερίδιο αγοράς Πόσο ελκυστικό ακούγεται να έχεις στην πόρτα σου ένα cocktail όταν εσύ το επιθυμείς; Είτε πρόκειται για ένα μόνο ποτό, είτε πρόκειται για όλα τα cocktails…

Η καφεΐνη βελτιώνει την ροδόχρου νόσο

Η καφεΐνη βελτιώνει την ροδόχρου νόσο

Όσοι πίνουν τέσσερις ή περισσότερους καφέδες κάθε μέρα, έχουν μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση ροδόχρου νόσου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει πως ο καφές μπορεί να έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως όσοι πίνουν τέσσερις ή περισσότερους καφέδες κάθε μέρα, έχουν μειωμένο…

Sotirale-Bio: η ζωή αξίζει το καλύτερο!

Sotirale-Bio: η ζωή αξίζει το καλύτερο!

Ελαιόλαδο, μέλι και μελιτόκρασο. Η Sotirale-Bio παράγει τοπικά,ιδιαίτερα προϊόντα που απευθύνονται στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Η Sotirale-Bio είναι μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση που προσφέρει στους καταναλωτές βιολογικά και παραδοσιακά εκλεκτικά προϊόντα. O Παρασκευάς Σωτήραλης, η γυναίκα του Σταυρούλα και τα παιδιά τους ασχολούνται με την παραγωγή ελαιολάδου και μελιού, καθώς και τα προϊόντα του –γύρη,…

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Η έκθεση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά για έκτη συνεχόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις. Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανανεώνει το ραντεβού της τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας από την 1 έως τις 4…

Emirates: Γαστριμαργικές εμπειρίες εν πτήσει

Emirates: Γαστριμαργικές εμπειρίες εν πτήσει

Η Emirates εγκαινίασε τα δικά της «Food and Wine» κανάλια προσφέροντας στους πελάτες της μία ματιά στο παρασκήνιο της προετοιμασίας των μενού της Στο βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας της, η Emirates λάνσαρε τα δικά της «Food and Wine» κανάλια θέλοντας να προσφέρει στους πελάτες της μια ενδότερη ματιά στην επένδυση των 700 εκ. δολαρίων. Τα κανάλια…

Η ελληνική γαστρονομία κερδίζει την Γαλλία

Η ελληνική γαστρονομία κερδίζει την Γαλλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το γευστικό ταξίδι της Ελληνικής αποστολής στην Γαλλία. Μετά την επίσκεψη της Γαλλικής αποστολής στην χώρα μας, στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου ο Οργανισμός Enterprise Greece φιλοξένησε δημοσιογράφους γαστρονομίας και τουρισμού, κριτικούς γεύσης και διαμορφωτές της κοινής γνώμης από τη Γαλλία, σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τη χώρα μας και τα ιδιαίτερα…

Αρτοποιία Σιούτα: η γλυκιά απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας

Αρτοποιία Σιούτα: η γλυκιά απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας

Μυρωδιές από βανίλια και πορτοκάλι ξεχύνονται από το φούρνο της Αρτοποιίας Σιούτα και ξυπνούν μνήμες από την παιδική μας ηλικία. Η αρτοποιία Σιούτα, μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1979 στον Ξηροπόταμο Δράμας, δημιουργεί με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες προϊόντα άρτου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα “φιογκάκια” που κέρδισαν από την πρώτη…