Αρτοποιία Σιούτα: η γλυκιά απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας

23 November 2018

Μυρωδιές από βανίλια και πορτοκάλι ξεχύνονται από το φούρνο της Αρτοποιίας Σιούτα και ξυπνούν μνήμες από την παιδική μας ηλικία.

Η αρτοποιία Σιούτα, μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1979 στον Ξηροπόταμο Δράμας, δημιουργεί με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες προϊόντα άρτου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα “φιογκάκια” που κέρδισαν από την πρώτη στιγμή την αγάπη της τοπικής κοινωνίας. Φτιαγμένα από επιλεγμένα υλικά διεκδικούν επάξια τον τίτλο του παραδοσιακού τοπικού προϊόντος του νομού Δράμας.
Το ιδιαίτερο αυτό προϊόν φτιαγμένο από χειροποίητη ζύμη και περιχυμένο με σιρόπι μπορείτε να το δοκιμάσετε με άρωμα βανίλιας ή πορτοκαλιού αλλά και με σοκολάτα γάλακτος.
Τα φιογκάκια είναι μια γλυκιά απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας. Στο πρωινό συνοδεύουν κάθε είδους ρόφημα και “οπλίζουν” τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια. Μπορούν επίσης να σερβιριστούν σ’ ένα brunch ως γλυκό επιστέγασμα ή ως snack για το σχολείο, τη δουλειά, την εκδρομή.
Παίρνουν τη θέση τους δίπλα στα αλμυρά κεράσματα σ΄ ένα απογευματινό κάλεσμα για τσάι και κλέβουν την παράσταση, ενώ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα υπόλοιπα παραδοσιακά γλυκά στο γιορτινό τραπέζι.
Δένουν αρμονικά και απολαυστικά με πραλίνες, παγωτό καϊμάκι ή μαστίχα και απογειώνουν γευστικά κρέμες και μαρμελάδες με άρωμα εσπεριδοειδών.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρτοποιϊα Σιούτα
Ξηροπόταμος Δράμας
Τηλ:2521 092314
Email: [email protected]
Site: www.fiogaki.gr