Καλώς ήλθατε στο blog μας

Τα οφέλη της υπερτροφής κινόα

Τα οφέλη της υπερτροφής κινόα

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας ενημερώνει σχετικά με τα οφέλης της υπερτροφής κινόα.  Η κινόα (Chenopodium quinoa Willd) είναι ένα φυτό που άρχισε να καλλιεργείται στην περιοχή των Άνδεων περίπου 7000 χρόνια πριν και υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποιούταν από τους αυτόχθωνες της περιοχής πριν ακόμη την εμφάνιση των Ίνκας. Ωστόσο, μπορεί να καλλιεργηθεί σε διάφορα υψόμετρα…

Οι γεωργικές πτυχές από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Οι γεωργικές πτυχές από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Την ενίσχυση των αγροτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ζήτησε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας ο Υπουργός κ. Αποστόλου, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα ήδη είναι ορατές οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και μεγάλες περιοχές ιδιαίτερα με δενδρώδεις καλλιέργειες έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην καρποφορία. Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας συζητήθηκαν οι γεωργικές πτυχές από…

Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

«Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας σε όλη τη χώρα» φαίνεται να είναι η ομόφωνη απόφαση σχετικά με την θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας. Σε πολιτική συμφωνία με απόλυτη ομοφωνία για τη στρατηγική θωράκισης του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας κατέληξαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκπροσωπούμενη…

1η Ημερίδα για τη μείωση αλατιού

1η Ημερίδα για τη μείωση αλατιού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα για τη μείωση αλατιού, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)  στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπρόσωποι των Υπουργών Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων…

Μιράν: Ένα γευστικό ταξίδι 90 ετών με άρωμα ανατολής

Μιράν: Ένα γευστικό ταξίδι 90 ετών με άρωμα ανατολής

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση των μικρών Ελλήνων παραγωγών και την εξαγωγική ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές, η αλλαντοποιία Μιράν, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την πορεία των ενενήντα χρόνων της προσφέροντας ξεχωριστά προϊόντα γεμάτα ιστορία και άρωμα ανατολής. Το ιστορικό παστουρματζίδικο Μιράν «πλημμυρίζει» τις αισθήσεις εδώ και ενενήντα χρόνια με ξεχωριστές γεύσεις δανεισμένες από την ανατολή….

4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ένα μοναδικό ταξίδι με προορισμό τις ελληνικές γεύσεις

4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ένα μοναδικό ταξίδι με προορισμό τις ελληνικές γεύσεις

Από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου πάνω από 300 εκθέτες και 40.000 επισκέπτες θα κάνουν «check in» στον πιο γευστικό προορισμό της Ελλάδας, την 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Η έκθεση που έγινε θεσμός δίνει το ετήσιο ραντεβού της στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, τόσο με τους παραγωγούς όσο και με όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν νέες…

Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής

Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα φιλοξενήσει στις 5, 12 και 19 Δεκεμβρίου 2016, από τις 18.00 έως τις 21.00 δωρεάν σεμινάρια με θέμα τη μεσογειακή διατροφή, «Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής». Η Μεσόγειος, με το ιδιαίτερο κλίμα και τη βιοποικιλότητά της, αποτελεί μία περιοχή όπου καλλιεργούνται και καταναλώνονται…

Εκδήλωση αφιερωμένη στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Εκδήλωση αφιερωμένη στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, θα εγκαινιάσει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, εκδήλωση αφιερωμένη στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που διοργανώνει το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των φύλων, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που είναι αφιερωμένη στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς…

Πνοή αισιοδοξίας για τα κρητικά προϊόντα

Πνοή αισιοδοξίας για τα κρητικά προϊόντα

Μια νέα πνοή αισιοδοξίας και ανάπτυξης όσον αφορά τα κρητικά προϊόντα και την προβολή τους στη διεθνή αγορά φαίνεται ότι θα δοθεί μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και το πρόγραμμα «Τhe European Food Masters – Taste the Authentic». Τα κρητικά προϊόντα Σε πρόγραμμα προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού στην Ελλάδα και…

Ο ΣΕΒΤ συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων»

Ο ΣΕΒΤ συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων»

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών (ΣΕΒΤ) με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, ιδιαίτερα μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει την στενή συνεργασία με την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων», συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στον αγώνα επιβίωσης χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων», η οποία ιδρύθηκε το 1995 με…