Καλώς ήλθατε στο blog μας

Το Greek Gourmet, χορηγός επικοινωνίας της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Το Greek Gourmet, χορηγός επικοινωνίας της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Προ των πυλών η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ με το γαστρονομικό site Greek Gourmet να είναι χορηγός επικοινωνίας. Η αντίστροφη μέτρηση για την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει ξεκινήσει. Από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου, το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, θα «​​​​​​​πλημμυρίσει»​​​​​​​ με εκλεκτούς θησαυρούς, αρώματα και γεύσεις από την ελληνική γη.  Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά…

Μέλι σε σκόνη: Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη με ευεργετικές ιδιότητες

Μέλι σε σκόνη: Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη με ευεργετικές ιδιότητες

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, μας συστήνει το Μέλι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. Πώς το μέλι μετατρέπεται σε σκόνη και σε ποιους τομείς μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Μάθετε για τα πάντα για την παγκόσμια αυτή επιτυχία που φέρει ελληνική σφραγίδα! Η ευεργετική επίδραση του μελιού στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και η καθημερινή…

Χρήστος Ξεροβάσιλας: Στα άδυτα της κουζίνας ενός ταλαντούχου chef

Χρήστος Ξεροβάσιλας: Στα άδυτα της κουζίνας ενός ταλαντούχου chef

Ο Executive chef Χρήστος Ξεροβάσιλας με ταμπεραμέντο Μανιάτη και με ένα μοναδικό πάντρεμα των αυθεντικών τοπικών γεύσεων με την υψηλή γαστρονομία, μας προσκαλεί στην κουζίνα του και μας δίνει μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη γεμάτη αναμνήσεις, αρώματα και γεύσεις. Ποια είναι η πρώτη σας μνήμη σε σχέση με το φαγητό; Έχετε κάποια χαρακτηριστική εικόνα…

Συμβουλές για ένα επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Συμβουλές για ένα επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού έχει ξεκινήσει! Διαβάστε τα must-have tips για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι με εγγυημένη επιτυχία! Αναμφίβολα, η οργάνωση του γιορτινού τραπεζιού πολύ συχνά είναι συνδεδεμένη με άγχος και έντονη την αίσθηση ευθύνης λόγω της επιθυμίας μας να ευχαριστήσουμε τους συνδαιτυμόνες μας αλλά λόγω του όγκου των προετοιμασιών που…

Citrus: άρωμα μνήμης από τον ευλογημένο Κάμπο της Χίου

Citrus: άρωμα μνήμης από τον ευλογημένο Κάμπο της Χίου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος που κρύβει αμέτρητους διατροφικούς και γευστικούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά της. Μία λοιπόν από τις ευλογημένες «γωνιές» της είναι η Χίος με τα φημισμένα εσπεριδοειδή της. Η Citrus τα προσφέρει στην καλύτερη εκδοχή τους μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και γεύσεων. Με το βλέμμα…

Νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή 21 ελληνικών εταιρειών του κλάδου των τροφίμων στο Τόκιο και στη Σεούλ που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε) σε συνεργασία με τους Επικεφαλής των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών στο Τόκιο και τη Σεούλ για νέες συμφωνίες…

M DRY MASTIHA: όταν η παράδοση συναντά την καινοτομία

M DRY MASTIHA: όταν η παράδοση συναντά την καινοτομία

Το νέο trend στον χώρο του ποτού ονομάζεται M DRY MASTIHA και είναι το πρώτο ποτό μαστίχας που δεν είναι λικέρ. Πρόκειται για ένα καινοτόμο απόσταγμα που συνδυάζει τα εξαιρετικά αρώματα της μαστίχας Χίου με τη σπιρτάδα του ποτού, χωρίς να έχει έντονα γλυκιά γεύση. Με σεβασμό για το πολύτιμο άρωμα της Μαστίχας Χίου, που έγινε…

Ελληνική συμμετοχή στη «Vinexpo Tokyo 2016»

Ελληνική συμμετοχή στη «Vinexpo Tokyo 2016»

Στη διεθνή έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Prince Park Tower Tokyo, συμμετείχε η Ελλάδα με δικό της εθνικό περίπτερο. Παρουσιάστηκαν 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 οινοποιία και διοργανώθηκαν 2 θεματικά master class με τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine. Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και…

Ημερίδα για την κτηνοτροφία από την Ένωση Αγρινίου

Ημερίδα για την κτηνοτροφία από την Ένωση Αγρινίου

«Οι προκλήσεις της σύγχρονης κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία» είναι το θέμα ημερίδας που οργανώνει η Ένωση Αγρινίου στο Δημαρχείο Θέρμου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 19:00. Σύμφωνα με την Ένωση Αγρινίου απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν οι σύγχρονοι κτηνοτρόφοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής είναι η σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση, στη βάση των υφιστάμενων συνθηκών,…

Ημερίδα για την καλλιέργεια του ρυζιού

Ημερίδα για την καλλιέργεια του ρυζιού

Το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και το Ινστιτούτο Σιτηρών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ΕΡΜΗΣ: Έξυπνες Υπηρεσίες και Προϊόντα για το Ρύζι με τη χρήση Τηλεπισκοπικών Δεδομένων, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Bιώσιμη ανάπτυξη στην καλλιέργεια του ρυζιού με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών»….