Καλώς ήλθατε στο blog μας

Ξεκινάει νέα έρευνα για τα οφέλη του αλκοόλ στην υγεία

Ξεκινάει νέα έρευνα για τα οφέλη του αλκοόλ στην υγεία

Τα οφέλη ή μη του αλκοόλ στην υγεία του ανθρώπου φιλοδοξεί να εξετάσει νέα παγκόσμια έρευνα από το Εθνικό Ινστιτούτο Εθισμού στο Αλκοόλ και Αλκοολισμού των ΗΠΑ. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει γιατρούς να προτείνουν την κατανάλωση ενός ποτηριού κρασί την ημέρα για την καλύτερη υγεία της καρδιάς τώρα όμως μία νέα…

Βιβλία μαγειρικής από διάσημες πένες

Βιβλία μαγειρικής από διάσημες πένες

Όποια κι αν είναι η ιδιότητά τους, οι παρακάτω διάσημοι αποφάσισαν πως η μαγειρική είναι ένα ακόμα ταλέντο τους και αποφάσισαν να μοιραστούν τις συνταγές τους με τους θαυμαστές τους μέσα από ένα βιβλίο μαγειρικής. Τίτλος: Φαγητό, Υγεία και Ευτυχία: 115 συνταγές για τέλεια γεύματα και μία καλύτερη ζωή Συγγραφέας: Όπρα Γουίνφρι Amazon Η παράξενη σχέση…

Σαντορίνη, το νησί με τα χίλια ονόματα

Σαντορίνη, το νησί με τα χίλια ονόματα

Το ηφαιστειακό της τοπίο, η μαγευτική της θέση στο Αιγαίο και η παραδοσιακή της γαστρονομία έχουν αναδείξει τη Σαντορίνη σε ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Μία φορά κι έναν καιρό στην νότια περιοχή του Αιγαίου υπήρχε ένα ολοστρόγγυλο νησί το οποίο είχε την ονομασία Στρογγύλη στην ουσία όμως αυτό το νησί ήταν ένας ηφαιστειακός κώνος ο…

Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο

Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο

Προωθητικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο της Νορβηγίας για το κρητικό κρασί. Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό Master Class διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) στο Όσλο της Νορβηγίας παρουσιάζοντας το κρητικό κρασί καθώς και τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Πρόκειται για τη δεύτερη ενέργεια παρουσίασης και προβολής του κρητικού κρασιού στο Όσλο από τους οινοποιούς…

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο «Ιμέρων» στο διεθνή διαγωνισμό «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία». Στην Αθήνα και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία». Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος παραγωγοί από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ παρουσιάζοντας περισσότερα από χίλια δείγματα ελαιολάδου. Οι…

Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA): Οδηγίες για το 2017

Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA): Οδηγίες για το 2017

Νέες οδηγίες εκδόθηκαν από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) για το 2017 οι οποίες εστιάζουν στις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής. Οι νέες οδηγίες που παρουσιάζονται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) εδώ και 15 χρόνια αποτελούν ένα βασικό σημείο αναφοράς για τον τρόπο διαχείρισης του διαβήτη παγκοσμίως και ενσωματώνονται τις περισσότερες φορές…

Cheese trivia: 10 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για το τυρί!

Cheese trivia: 10 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για το τυρί!

 Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν ξέρουμε για το τυρί… Μήπως έφθασε η στιγμή να τα ανακαλύψουμε με τη βοήθεια ενός trivia; 1. Υπάρχουν περισσότερες από 2.000 ποικιλίες τυριών σε όλο τον κόσμο. 2. Ανάμεσα στα γαμήλια δώρα που είχαν δοθεί στη Βασίλισσα Βικτωρία (1837-1901) ήταν ένα τεράστιο κεφάλι τυριού τσένταρ το οποίο ζύγιζε περίπου 450…

Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ

Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ

Ο Έκτορας Μποτρίνι ονειρεύτηκε και υλοποίησε ένα εστιατόριο για να φέρει τη γαστρονομία πιο κοντά στον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για το εστιατόριο Botrini’s.  Η υλοποίηση ενός ονείρου ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση κι αυτό είναι κάτι που ο Έκτορας Μποτρίνι το γνωρίζει καλά. Δεν σταμάτησε όμως ποτέ να πιστεύει σε αυτό το παλιό του όνειρο…

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μίας πληθώρας ερευνών πάνω στις διατροφικές συνήθειες και τις συνέπειες στην υγεία. Έρευνες από όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παχυσαρκίας στο Πόρτο της Πορτογαλίας. ΗΠΑ Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνα με επικεφαλής την δρα Καρολάιν Νταν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως…

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από τη… Σαντορίνη

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από τη… Σαντορίνη

Ένα εστιατόριο-σταθμός στη γαστρονομία της Ελλάδας που για περισσότερα από 30 χρόνια δημιουργεί και παρουσιάζει τα καλύτερα πιάτα με ντόπια υλικά, όλα αυτά στη «Σελήνη». Πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, το 1986 ο Γιώργος και η Έβελυν Χατζηγιαννάκη πήραν τη σημαντική απόφαση να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο μέσα από τα πιάτα του οποίου θα μπορούσαν να…