Καλώς ήλθατε στο blog μας

Β6: ο σύμμαχος της καλής υγείας

Β6: ο σύμμαχος της καλής υγείας

Αναντικατάστατη και πολύτιμη για τον οργανισμό, η βιταμίνη Β6 είναι εξαιρετικά χρήσιμη για άτομα με υψηλές απαιτήσεις σε ενέργεια, όπως αθλητές και παιδιά. Μία από τις οχτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β, γνωστή και ως πυριδοξίνη, η βιταμίνη Β6 είναι μια σημαντική βιταμίνη για το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα, για την ενέργειά μας, την υγεία…

Ναύπακτος: η απόλυτη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου

Ναύπακτος: η απόλυτη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου

Συνδυάζει βουνό, θάλασσα, καλό φαγητό και ιστορία. Ο λόγος για την Ναύπακτο τον αγαπημένο προορισμό του Σαββατοκύριακου. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μικρή απόδραση του Σαββατοκύριακου κι όχι μόνο. Θεωρείται μία από τις πλέον όμορφες αποδράσεις χάρη στην φυσική ομορφιά της, την ιστορία της και…

Η Aloven εντυπωσιάζει εντός και εκτός συνόρων

Η Aloven εντυπωσιάζει εντός και εκτός συνόρων

Μας έρχεται από την Νάξο κι έχει κατακτήσει την αγάπη του κοινού σε Ελλάδα και Αμερική. Ο λόγος για την Aloven, το βιολογικό τζελ αλόης της εταιρείας Aloe Vera Naxos Θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί και η πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στη Νάξο. Ξεκίνησε το 2014 και σήμερα χτυπάει την πόρτα της Αμερικής. Ο λόγος…

Vegan: η νέα τάση διατροφής που τείνει να γίνει τρόπος ζωής

Vegan: η νέα τάση διατροφής που τείνει να γίνει τρόπος ζωής

Πρωτοεμφανίστηκε το 1944 και κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Ο λόγος για την νέα τάση διατροφής vegan που έχει έρθει και στην Ελλάδα. Ο «βιγκανισμός», όπως λέγεται η απουσία οποιουδήποτε ζωικού προϊόντος, από την διατροφή του ανθρώπου συστήθηκε στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την καμπάνια της ομάδας Greek Vegans, η οποία εμφανίστηκε στα…

Ο χρυσός πλούτος της μελισσοκομίας Τριδήμας

Ο χρυσός πλούτος της μελισσοκομίας Τριδήμας

Η Μελισσοκομία Τριδήμα «3 Μέλισσες» παράγει εξαιρετικής ποιότητας μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, πρόπολη, κερί και άλλα προϊόντα μελιού. Από το 1980 η Μελισσοκομία Τριδήμα παράγει εξαιρετικής ποιότητας μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, πρόπολη, κερί και άλλα προϊόντα μελιού. Τα μελίσσια της βρίσκονται στις Χάρτες της Άνδρου, σε ένα ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία του μελιού και…

Teff: η νέα υπερτροφή που αγαπούν οι δρομείς

Teff: η νέα υπερτροφή που αγαπούν οι δρομείς

Αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας των δρομέων από την Αιθιοπία κι έρχεται να κατακτήσει την δική του θέση ανάμεσα στα superfoods. Το teff είναι ένα είδος σιταριού γνωστό από την αρχαιότητα για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του. Παράγεται και καλλιεργείται στην Αιθιοπία κατά ποσοστό 90% ενώ μόλις το 2015 άρχισε να διανέμεται κι εκτός της…

Καρότα: μην τα φάτε, πιείτε τα!

Καρότα: μην τα φάτε, πιείτε τα!

Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Όταν όμως, καταναλώνονται ως χυμός έχουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Τα καρότα αποτελούν μια “έξυπνη” επιλογή για σνακ καθώς προσφέρουν αρκετές φυτικές ίνες στον οργανισμό με μηδενικές θερμίδες. Όταν όμως καταναλώνονται ως χυμός έχουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, με εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Ο…

Kaffeost: Η νέα πρόταση της Σκανδιναβίας

Kaffeost: Η νέα πρόταση της Σκανδιναβίας

Οι Σκανδιναβοί βάζουν στον καφέ τους… τυρί και μας προτρέπουν να το δοκιμάσουμε Οι επιλογές για το πως πίνετε τον καφέ σας πολλές! Σκέτος, γλυκός, με γάλα ή ουίσκι. Από τώρα σας δίνετε άλλη μια επιλογή: με τυρί! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται στην Σκανδιναβία τον λατρεύουν. Το kaffeost είναι η δική τους πρόταση για…

Η οικοτεχνία «Αρισταίος» συνώνυμο της τζιώτικης γαστρονομίας

Η οικοτεχνία «Αρισταίος» συνώνυμο της τζιώτικης γαστρονομίας

Η οικοτεχνία του Ανδρέα Μουζάκη, «Αρισταίος» , παράγει παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα στην Κέα κι αποτελεί συνώνυμο της τζιώτικης γαστρονομικής παράδοσης Στην εύφορη ρεματιά του Μυλοπόταμου της νήσου Κέας στις Κυκλάδες, η οικογένεια Μουζάκη καλλιεργεί, παράγει και παρασκευάζει με παραδοσιακές συνταγές και μεράκι, χειροποίητα τοπικά προϊόντα.Η επιχείρηση «Αρισταίος» μπορεί να θεωρηθεί συνώνυμο της γαστρονομικής και πολιτιστικής…

Η κουζίνα της Σίφνου σιγομαγειρεύεται σε πήλινο

Η κουζίνα της Σίφνου σιγομαγειρεύεται σε πήλινο

Οι μοναδικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας με τη χρήση αγνών υλικών και τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος, στο πήλινο, κάνουν την κουζίνα της Σίφνου να ξεχωρίζει. Η γαστρονομία της Σίφνου σιγομαγειρεύεται σε πήλινο και έτσι καρυκεύεται με τα μοναδικά αρώματα της γης της. Ρεβύθια, αμύγδαλα, κάπαρη, αρνί ή κατσίκι, γαλακτοκομικά, βότανα κι αρωματικά συνδυασμένα με φαντασία, συνθέτουν…