Με έντονο το στοιχείο της παράδοσης και των ιδιαίτερων γεύσεων, η Τήνος βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο. Αυτή τη φορά για το τρίτο φεστιβάλ Γαστρονομίας «Tinos Food Paths».
Για τρίτη συνεχή χρονιά η Τήνος υποδέχτηκε τους λάτρεις της Γαστρονομίας σε μία μοναδική διοργάνωση. Το Tinos Food Paths 2017 πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι και τις 14 Μαΐου έχοντας τη μεγαλύτερη διάρκεια στην μέχρι σήμερα ιστορία της διοργάνωσης. Οι επισκέπτες του νησιού αλλά και του «Tinos Food Paths» είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα της Τήνου αλλά και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ποικίλους τομείς παρακολουθώντας σεμινάρια και εργαστήρια όπως «Βασικές αρχές bar-cocktail», «1ο Εργαστήρι Aegean Cocktails and Spirits (Difford’s Guide)», «γευσιγνωσία ελαιόλαδου», «παστά και απόσταξη» κ.α.
Ανοιχτές μαγειρικές εκδηλώσεις με προϊόντα της Τήνου πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένους χώρους του νησιού μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν από τους γνώστες τα αρώματα και οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων όπως το εκλεκτό αλλαντικό «λούζα», τα τυριά όπως το πέτρωμα, το βολάκι, την κοπανιστή από τα δύο μεγάλα τυροκομεία του Συνεταιρισμού και του San Lorenzo, τα περίφημα κρασιά των αμπελώνων Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μαυροτράγανο, Αυγουστιάτης, τα παστά, την τοπική μπύρα, οι αγκινάρες και τα ρεβίθια!
Μία αντικειμενικά επιτυχημένη εκδήλωση-ύμνος στη γαστρονομία της Τήνου που πραγματοποιήθηκε με την προσπάθεια των ντόπιων επιχειρηματιών και κατοίκων.