Το Κόκκινο Ποδήλατο σε «οδηγεί» στην απόλαυση

25 September 2017

Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από το νησί και ένα μενού μεσογειακού προσανατολισμού με θέα στην Καλντέρα των Φηρών, αυτά συνθέτουν το Σαντορινιό και απολαυστικό «Κόκκινο Ποδήλατο».

Σίγουρα η πρώτη εικόνα από ένα εστιατόριο είναι αυτή που σου μένει και η αλήθεια είναι πως στο «Κόκκινο Ποδήλατο» η θέα σου κόβει την ανάσα από την πρώτη στιγμή. Σκαρφαλωμένο στην Οία με θέα στην Καλντέρα των Φηρών διαθέτει τη μαγεία του νησιού σε συνδυασμό με το γαλάζιο του Αιγαίου. Ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι στη Σαντορίνη με λιτή διακόσμηση που ακολουθεί το λευκό και το γαλανό του νησιού και μουσική υπόκρουση που συγκινεί.

Το Κόκκινο Ποδήλατο είναι σκαρφαλωμένο στην Οία με θέα στην Καλντέρα
Το Κόκκινο Ποδήλατο είναι σκαρφαλωμένο στην Οία με θέα στην Καλντέρα

Από το 2004 το «Κόκκινο Ποδήλατο» προσφέρει στους πελάτες τους κορυφαία πιάτα με ασύγκριτη θέα μαγεύοντας τον κάθε επισκέπτη. Αποτελεί έμπνευση της Χαράς Κούρτη η οποία εμπιστεύτηκε το μενού του στον Έλληνα σεφ Γκίκα Ξενάκη. Τα εκλεκτά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς κυριαρχούν στο τραπέζι στα πιάτα εμπνευσμένα και απολαυστικά. Σίγουρα ξεχωρίζουν το καπνιστό χέλι σε κρέμα φάβας, οι καραβίδες με κρέμα ταραμά, τα ραβιόλι με απαλή κρέμα λευκής μελιτζάνας και το σαντορινιό σφουγγάτο με αφρώδη κρέμα από κολοκυθάκια, τραγανά αυγά, μαρμελάδα από σαντορινιά ντοματίνια και γραβιέρα Νάξου.

Σοφή επιλογή η προτίμηση ενός από τα δύο menu degustation με 4 ή με 7 πιάτα ενώ ενδιαφέρουσες είναι και οι βραδιές γευσιγνωσίας που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Χρήσιμες πληροφορίες: 
Κόκκινο Ποδήλατο
Οία, Σαντορίνη, ΤΚ 84702, τηλ.: 22860-71918
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-00:00
Facebook page: https://el-gr.facebook.com/RedbicycleRestaurant/