Η πατάτα είναι το νέο superfood!

28 July 2017

Νέες έρευνες υπερασπίζονται την πατάτα και την εντάσσουν δυναμικά στο καθημερινό μας διαιτολόγιο χαρακτηρίζοντάς τη ως το νέο superfood!

Νέα έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore της Νέας Υόρκης έρχεται για να ανατρέψει όλα όσα αρνητικά είχαν ακουστεί για την πολυαγαπημένη μας πατάτα και να την τοποθετήσει στο βάθρο μαζί με τα υπόλοιπα superfoods!

Η θετική επίδραση της πατάτας στον ανθρώπινο οργανισμό εστιάζεται στην καλή λειτουργία της καρδιάς και όπως αναφέρει η Lauren Graf υπεύθυνη του προγράμματος για την υγεία της καρδιάς Cardiac Wellness Program που υπογράφει την εν λόγω έρευνα οι πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο το οποίο έχει σημαντική δράση για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα συνιστά την κατανάλωσή τους με τη φλούδα καθώς σε αυτήν βρίσκονται πολλές φυτικές ίνες οι οποίες ελαττώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. «Η πατάτα θεωρείται πλέον ένα superfood για υγιή καρδιά!» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστήμονας.

Η πατάτα είναι το νέο superfood!
Η πατάτα είναι το νέο superfood!

Αυτή όμως δεν είναι και η μοναδική έρευνα που εστιάζει στα θετικά στοιχεία της πατάτας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από τον αμερικανικό οργανισμό γεωργίας USDA Agricultural Research Service μελέτησε περισσότερες από 100 διαφορετικές ποικιλίες πατάτας ανακαλύπτοντας πως σε αυτές περιέχονται 60 διαφορετικές βιταμίνες και φυτοχημικά. Ανάμεσά τους τα φλαβονοειδή τα οποία έχουν αναγνωρισμένη θετική επίδραση στην καλή υγεία της καρδιάς.

Εξετάζοντας προσεκτικότερα τις διατροφικές οδηγίες από επίσημους φορείς των ΗΠΑ οι πατάτες θεωρούνται ιδανικό τρόφιμο για άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακού νοσήματος καθώς δεν εντοπίζεται σε αυτές χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά ενώ επιπλέον αποτελεί μία αξιόλογη πηγή βιταμίνης C.