G-fish: gourmet προϊόντα από τον Ταΰγετο

11 February 2019

Σολομός, πέστροφα, οξύρρυγχος και χαβιάρι παράγει η G-fish στον Ταΰγετο και βάζει την Σπάρτη σε εξέχουσα θέση στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας.

Μπορεί η παραγωγή σολομού και πέστροφας σε ένα ορεινό χωριό του Ταΰγετου να μοιάζει αλλόκοτη όμως η πέστροφα G-fish του Γιάννη Γεροντίδη αποτελεί το πιο γνωστό προϊόν στην αγορά ιχθυοκαλλιέργειας σήμερα.

Το 1969 ο Μιχάλης Γεροντίδης δημιούργησε μία από τις πρώτες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας πέστροφας στην Ελλάδα. Το 1995 μετά τον θάνατό του, η G-Fish πέρασε στα χέρια του γιου του κ. Γιάννη Γεροντίδη και από τότε δεν έπαψε να βελτιώνεται και να εξελίσσεται συνεχώς, καταλήγοντας σήμερα να είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που παράγει gourmet ελληνικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας όπως: καπνιστή πέστροφα, σολομό, οξύρρυγχο και χαβιάρι σολομού – το γνωστό μπρικ.

H G-fish που εδρεύει στο Καστόρι της Λακωνίας είναι σήμερα μια κάθετη μονάδα που παράγει, επεξεργάζεται, συσκευάζει και διαθέτει gourmet ελληνικά προϊόντα με φυσικούς τρόπους, βασισμένα σε δοκιμασμένες παραδοσιακές τεχνικές χωρίς να προστίθεται κανενός είδους χημικό ή συντηρητικό. Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα είναι ότι από την μονάδα τους αναβλύζουν πηγαία νερά του Ταΰγετου, γεγονός που τους διασφαλίζει άριστο περιβάλλον διαβίωσης για τα ψάρια, απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και μολύνσεις του περιβάλλοντος.

Στον κατάλογο της G-Fish μπορεί κανείς να βρει μια σειρά προϊόντων με βάση την πέστροφα, τον οξύρρυγχο και το χαβιάρι σολομού, όπως αλείμματα, ζυμαρικά, μαρινάτα και καπνιστά. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο καπνίσματος με ξύλο οξιάς, τα προϊόντα διακρίνονται για τη λεπτή γεύση τους και το πλούσιο άρωμά τους, ικανοποιώντας και τα πιο απαιτητικά γούστα.
Τα προϊόντα της G-Fish βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, ξενοδοχεία, delicatessen, μεζεδοπωλεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα www.g-fish.gr