Καλώς ήλθατε στο blog μας

Τα κατεργασμένα τρόφιμα και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

Τα κατεργασμένα τρόφιμα και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

Πρόσφατη έρευνα φέρνει νέες αποδείξεις για τον ρόλο που παίζουν τα κατεργασμένα τρόφιμα στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στην Tucson με έρευνά τους υποδεικνύουν ότι τα κατεργασμένα τρόφιμα υψηλής πυκνότητας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο σε ηλικιωμένες γυναίκες ακόμα κι αν αυτές έχουν αδύνατη σιλουέτα και είναι σε φόρμα. Η…

Πρωινό ξύπνημα για καλύτερη διατροφή

Πρωινό ξύπνημα για καλύτερη διατροφή

Νέα έρευνα από την Φινλανδία συνδέει το πρωινό ξύπνημα με την καλύτερη διατροφή. Μία νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Obesity» έρχεται για να συνδέσει το πρωινό ξύπνημα με τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ευημερίας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με επικεφαλής τον Mirkka Maukonen. Οι…

Wise Greece: Ελληνικά προϊόντα για καλό σκοπό

Wise Greece: Ελληνικά προϊόντα για καλό σκοπό

Η Wise Greece επικοινωνεί τα ελληνικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο ενισχύοντας τη δράση ιδρυμάτων και άλλων ΜΚΟ. Μία βραβευμένη μη κερδοσκοπική κίνηση με διπλό σκοπό είναι η Wise Greece η οποία προωθεί ελληνικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ διαθέτει τα κέρδη από τις πωλήσεις σε ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που βοηθούν παιδιά και ηλικιωμένους….

Καλαμάτα: Η πρωτεύουσα του ελαιολάδου και του… χορού

Καλαμάτα: Η πρωτεύουσα του ελαιολάδου και του… χορού

Αναμφίβολα, η Καλαμάτα είναι η βασίλισσα του ελαιολάδου. Γνωρίζατε όμως ότι εκτός από τα πολυάριθμα αξιοθέατα της, η Καλαμάτα φιλοξενεί και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τις τελευταίες δεκαετίες δίνοντας ζωή και ρυθμό; Η Καλαμάτα στην αρχαιότητα ήταν γνωστή με το όνομα Φαρές ή Καλάμαι. Ως οικισμός παρότι υπαρκτός από τα…

Otto’s Athens Vermouth: Η αναγέννηση του αθηναϊκού βερμούτ

Otto’s Athens Vermouth: Η αναγέννηση του αθηναϊκού βερμούτ

Μία επιστροφή σε γεύσεις και αρώματα μίας άλλης εποχής που συναρπάζουν με το Otto’s Athens Vermouth. Ήταν το 1840 όταν ο βασιλιάς Όθωνας ζήτησε από τον τεχνίτη Ιωάννη Βούχερ να γίνει ο πρώτος αποσταγματοποιός της Ελλάδας δίνοντας μία νέα πνοή στο βερμούτ, το αρωματισμένο κρασί με βότανα και φρούτα της ελληνικής φύσης μία τεχνική γνωστή…

Πόρος: Η καταπράσινη όαση του Σαρωνικού

Πόρος: Η καταπράσινη όαση του Σαρωνικού

Το νησί του Ποσειδώνα, ο Πόρος εξακολουθεί να μαγεύει τον επισκέπτη με τη φυσική ομορφιά και το άρωμα των εσπεριδοειδών. Ένα κανάλι 200 μέτρων είναι αυτό που χωρίζει τον Πόρο από την περιοχή του Γαλατά, την Τροιζηνία και την Πελοπόννησο. Η εύκολη οδική πρόσβαση στο νησί το έχει αναδείξει σε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς…

Υπερτροφές: Τί είναι και πώς χρησιμοποιούνται;

Υπερτροφές: Τί είναι και πώς χρησιμοποιούνται;

Πόσο καλά γνωρίζουμε τις Υπερτροφές, τις ιδιότητες και τη χρήση τους; Ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα. Τις τελευταίες δεκαετίες πολλά ακούμε κι άλλα τόσα γράφονται για τις «υπερτροφές» και για το πόσο θαυματουργές είναι χωρίς ωστόσο να έχουμε ακριβή γνώση ή ορισμό του τι πραγματικά είναι μία υπερτροφή και τι μπορεί να μας προσφέρει….

Μούρα, ο αρωματικός θησαυρός της φύσης

Μούρα, ο αρωματικός θησαυρός της φύσης

Έχουν μεγάλη ποικιλία αλλά και υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικές θρεπτικές ουσίες απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού, για αυτό τα Μούρα είναι ο αρωματικός θησαυρός της φύσης! Η πρόσφατη είδηση για μία αγνοούμενη γυναίκα η οποία κατάφερε να επιβιώσει για ένα ολόκληρο μήνα στα δάση της Αλαμπάμα τρώγοντας μόνο Μούρα και μανιτάρια ήταν μία…

Νέα διάκριση για το μέλι Αρναίας

Νέα διάκριση για το μέλι Αρναίας

Το μέλι Αρναίας απέσπασε μία νέα σημαντική διάκριση από τον θεσμό «Great Taste». Δεν είναι η πρώτη φορά που το μέλι Αρναίας βραβεύεται για την εξαιρετική γεύση και ποιότητά του ωστόσο η πρόσφατη βράβευσή του από μία διάσημη συντεχνία η οποία αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στο χώρο του φαγητού και του ποτού είναι ξεχωριστή. Η…

Κίνδυνος για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή

Κίνδυνος για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή του ανθρώπου λόγω των αυξημένων επιπέδων των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Γνωρίζοντας πως το 76% του παγκόσμιου πληθυσμού καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής πρόσληψης πρωτεΐνης από τα φυτά τα αποτελέσματα της νέας έρευνας αξιολογούνται ως άκρως ανησυχητικά. Μέσα από αυτήν επιστήμονες του…