Καλώς ήλθατε στο blog μας

Αρώνια: ο «καρπός της νιότης» κερδίζει έδαφος

Αρώνια: ο «καρπός της νιότης» κερδίζει έδαφος

Η υπερτροφή Αρώνια έχει κερδίσει με τις ιδιότητές της το ενδιαφέρον των καλλιεργητών. Ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν την θετική επίδραση της Αρώνια στον ανθρώπινο οργανισμό. Θεωρείται πως βοηθά στην προστασία των οργανισμών από τη ραδιενέργεια , έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αποδεδειγμένα υψηλά επίπεδα περιεκτικότητας σε βιταμίνες όπως C, Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9,…

Μελισσοκομία Χελμός: Φάρμακα της φύσης από την κυψέλη

Μελισσοκομία Χελμός: Φάρμακα της φύσης από την κυψέλη

Μία οικογένεια με παράδοση στη μελισσοκομία μας προσφέρει για περισσότερα από πενήντα χρόνια προϊόντα κορυφαίας ποιότητας κατευθείαν από την κυψέλη. Ο λόγος φυσικά για τη Μελισσοκομία Χελμός. Η «Μελισσοκομία Χελμός» δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Σούκα στους Άνω Λούσους Καλαβρύτων με τον ίδιο να κληροδοτεί μία παράδοση που είχε μάθει από τον πατέρα του Νικόλαο, στα…

Κύπρος: το νησί της Αφροδίτης

Κύπρος: το νησί της Αφροδίτης

Η Κύπρος, το πολύπαθο νησί με την μακραίωνη ιστορία κρύβει μοναδικούς θησαυρούς για τα μάτια όσων ξέρουν να τους αναγνωρίζουν. Το ελληνικό όνομα του νησιού «Κύπρος» συναντάται στην Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσσεια ενώ η πρώτη επιγραφή που το αναφέρει χρονολογείται στο 459 π.Χ.. Κατοικήθηκε ήδη από το 10.000 π.Χ. ενώ οι πρώτοι Αχαιοί εγκαταστάθηκαν στην…

Ελληνικό κρασί: Εξαιρετική ποιότητα, μικρή παραγωγή για το 2017

Ελληνικό κρασί: Εξαιρετική ποιότητα, μικρή παραγωγή για το 2017

Μπορεί ήδη οι οινοποιοί να μιλούν για ένα κρασί με εξαιρετική ποιότητα ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού περιόρισαν την παραγόμενη ποσότητα. Ο τρύγος ήταν εκείνος ο οποίος μας έδωσε μία σαφέστερη εικόνα επάνω στην ποσότητα της παραγωγής κρασιού για το 2017. Κατά τη διάρκεια του τρύγου λοιπόν τόσο οι αμπελουργοί όσο και οι οινοποιοί…

5 tips για μία υγιεινή διατροφική καθημερινότητα στο γραφείο

5 tips για μία υγιεινή διατροφική καθημερινότητα στο γραφείο

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές στο γραφείο μπορεί να είναι μία δύσκολη υπόθεση εάν δεν έχουμε προνοήσει για να μην λοξοδρομήσουμε στους πειρασμούς του… γραφείου.  Αποχωριστήκαμε την παραλία και τις χαλαρές στιγμές και επιστρέψαμε σε μία απαιτητική καθημερινότητα με γρήγορους ρυθμούς. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση εάν δεν…

Green Pork: Το ελληνικό «πράσινο» χοιρινό κρέας

Green Pork: Το ελληνικό «πράσινο» χοιρινό κρέας

Κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος -«Πράσινο Χοιρινό Κρέας- Green Pork»- ενός από τα σημαντικότερα ερευνητικά έργα που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ. Το άριστο ερευνητικό έργο «Πράσινο Χοιρινό Κρέας-Green Pork» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος συνεργασίας «Ελλάδα – Κίνα» κατά την προγραμματική περίοδο…

Τί γνωρίζεις για την tequila;

Τί γνωρίζεις για την tequila;

Μπορεί να απολαμβάνουμε την tequila με χίλιους τρόπους όμως πόσα γνωρίζουμε για αυτό το δημοφιλές ποτό; Μπορεί εμείς να γνωρίσαμε την tequila σχετικά πρόσφατα, μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, η ιστορία της όμως χάνεται κάπου στο βάθος των αιώνων. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η τεκίλα παράγεται από ένα συγκεκριμένο είδος αγαύης…

Η ιστορία του καφέ

Η ιστορία του καφέ

Το αγαπημένο ρόφημα παγκοσμίως, έχει την δική του ιστορία και ήρθε η ώρα να την μάθουμε! Ο λόγος φυσικά για τον καφέ! Η ιστορία του δημοφιλέστερου ροφήματος σε όλο τον κόσμο είναι γεμάτη από θρύλους, μύθους και ιστορίες της λαϊκής σοφίας. Ο δημοφιλέστερος θρύλος για την ανακάλυψή του έχει ως κεντρικό του ήρωα ένα βοσκό…

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδας με πλούσιες εκδηλώσεις

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδας με πλούσιες εκδηλώσεις

Με πλούσιες εκδηλώσεις υποδέχονται το φθινόπωρο οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδας. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδας υποδέχονται το φθινόπωρο με μία σειρά μεθυστικών εκδηλώσεων. Τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη Το Σάββατο 23/09 από τις 18.00 έως και τις 22.00 θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) η εκδήλωση γευσιγνωσίας…

UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία». Από τις 23 έως και τις 26 Μαΐου του 2018 θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης από την έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του…