Καλώς ήλθατε στο blog μας

Νέα σειρά προϊόντων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη από την εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatas

Νέα σειρά προϊόντων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη από την εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatas

Η εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatas παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διατροφικές τάσεις για προϊόντα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, η εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatasεπέλεξε το νέκταρ αγαύης ως γλυκαντικό μέσο για την παραγωγή μιας σειράς προϊόντων με ευφάνταστους συνδυασμούς και ιδιαίτερες γεύσεις. Σε αυτό το σημείο αξίζει να…

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Πολλά είδη και με θρεπτική αξία πολύτιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό οι ξηροί καρποί αξίζουν μία σταθερή θέση στο διαιτολόγιό μας. Οι ξηροί καρποί υπάρχουν σε αφθονία προτάσεων και επιλογών ικανοποιώντας κάθε γευστική επιθυμία. Ωστόσο πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στην προμήθειά τους αλλά και στην αποθήκευσή τους μετά στο σπίτι μας. Είναι προτιμότερο οι…

Επηρεάζουν οι τροφές τα κύτταρα μας;

Επηρεάζουν οι τροφές τα κύτταρα μας;

Μία νέα έρευνα έρχεται να δώσει απαντήσεις στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν οι τροφές τα κύτταρα μας. Μία καινούργια μελέτη ξεκινά από ελληνική επιστημονική ομάδα προκειμένου να δώσει απάντηση στο ερώτημα εάν επηρεάζουν οι τροφές τα κύτταρά μας. Ο τίτλος της μελέτης είναι FastBio (μτφ. νηστεία-βιολογία) και συντονίστρια είναι η δρ. Αντιγόνη Δήμα, ερευνήτρια…

Σταμάτης Τσίλιας: Κι αν είναι ροκ μην τον φοβάσαι!

Σταμάτης Τσίλιας: Κι αν είναι ροκ μην τον φοβάσαι!

Ειλικρινής, άμεσος, εξαιρετικά δημιουργικός, βραβευμένος αλλά και μετριόφρων, ξεχωρίζει για την ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ του αλλά και την οξυδέρκεια του στην κουζίνα. Ο Σταμάτης Τσίλιας έχει γεννηθεί για να ροκάρει όχι μόνο στη ζωή του αλλά και στην κουζίνα! Πού σε συναντάμε αυτή τη στιγμή; Συνεχίζω να ειμαι ο Executive Chef Consultant του Μολών…

Λευκάδα: Η προσιτή ομορφιά του Ιονίου

Λευκάδα: Η προσιτή ομορφιά του Ιονίου

Μία πλωτή γέφυρα συνδέει ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου, τη Λευκάδα με την ηπειρωτική Ελλάδα κάνοντας την ομορφιά της προσιτή σε όλους. Είναι τόσο μικρή η απόσταση που χωρίζει το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου πελάγους με το νομό Αιτωλοακαρνανίας που θεωρείται πολύ πιθανό στην αρχαιότητα τα δύο μέρη να ενώνονταν. Στο…

Ταξιδέψτε στους πιο μεθυστικούς οινικούς προορισμούς

Ταξιδέψτε στους πιο μεθυστικούς οινικούς προορισμούς

Ετοιμαστείτε για ένα μεθυστικό ταξίδι στους τρεις διασημότερους οινικούς προορισμούς. Γαλλία, Μπορντό Με περισσότερα από 1170 στρέμματα καλλιέργειας αμπελιού για την παρασκευή του περίφημου κρασιού η πόλη του Μπορντό δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει έναν από τους δημοφιλέστερους οινικούς προορισμούς. Από την κοιλάδα της Girondes μέχρι και τον Ατλαντικό όσο μπορεί να δει το…

Λικέρ Μαρασκίνο: Η ιστορία πίσω από τη γεύση και το άρωμα

Λικέρ Μαρασκίνο: Η ιστορία πίσω από τη γεύση και το άρωμα

Διάσημο, ξεχωριστό και αρωματικό το λικέρ Μαρασκίνο έχει μία πλούσια ιστορία αντίστοιχη της φήμης του. Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα λικέρ η ιστορία του λικέρ Μαρασκίνο ξεκινάει στα μοναστήρια της Ευρώπης και ειδικότερα σε ένα μοναστήρι στην πόλη Ζάρα της Κροατίας τον 16ο αι.. Οι Δομινικανοί μοναχοί του πειραματίστηκαν με τον καρπό ενός τοπικού…

Δίπορτο: ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα

Δίπορτο: ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα

Το ταξίδι στο χρόνο είναι τόσο εύκολο όσο το να διαβείς την πόρτα της παλαιότερης ταβέρνας της Αθήνας. Ο λόγος για το Δίπορτο. Μπορείς να την χαρακτηρίσεις ταβέρνα, οινομαγειρείο, μαγερειό όμως είναι πολλά περισσότερα αφού το να διαβείς την πόρτα της ισοδυναμεί με το να μπεις σε μία χρονοκάψουλα και να ταξιδέψεις στην παλιά, ρομαντική…

Clean Eating: Τι είναι;

Clean Eating: Τι είναι;

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τη νέα τάση στη διατροφή που ονομάζεται Clean Eating. Μπορεί αρκετοί στο άκουσμα του «Clean Eating» (μτφ. καθαρή διατροφή) να έχουν στο μυαλό τους πως πρόκειται για μία ακόμα δίαιτα η οποία θα περάσει όπως και κάθε μόδα όμως το Clean Eating είναι πολλά περισσότερα από ένα προτεινόμενο διαιτολόγιο,…

Κάσος: ένα νησί στον αφρό της θάλασσας

Κάσος: ένα νησί στον αφρό της θάλασσας

Το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, η Κάσος ξεπροβάλει μέσα από τα αφρισμένα νερά του Αιγαίου και του Λιβυκού με ένα αρχαίο πέπλο δόξας και ιστορίας να το τυλίγει, αυτή είναι η Κάσος. Το όνομα Κάσος έχει φοινικική ρίζα στη λέξη «Κας» που σημαίνει «αφρός της θάλασσας» ένα όνομα το οποίο απέκτησε χάρη στο τρικυμιώδες πέρασμα…