Καλώς ήλθατε στο blog μας

Hangover; Δείτε τι χρειάζεται να κάνετε

Hangover; Δείτε τι χρειάζεται να κάνετε

Αν το προηγούμενο βράδυ ήπιατε κάτι παραπάνω και το hangover έχει κάνει την εμφάνιση του, μην ανησυχείτε υπάρχει λύση! To hangover είναι αυτό που ακολουθεί ύστερα από μία βραδιά που έχουμε καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ απ’ ότι μπορούμε να αντέξουμε. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι δυνατός και επίμονος πονοκέφαλος, δίψα, κατάθλιψη, ευαισθησία στα φώτα και τους…

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Η προτίμηση των Ελλήνων στα καμένα κρέατα αποδεικνύεται αποτρεπτική για τυχόν τροφιμογενείς λοιμώξεις Μπορεί η προτίμηση των Ελλήνων να καίνε τα κρέατα κατά την διάρκεια του ψησίματος να είναι απαράδεκτη από πλευράς γαστρονομίας, ωστόσο αποδεικνύεται σωτήρια για την υγεία καθώς αποτρέπει τις τροφογενείς λοιμώξεις. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής…

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Γεμάτα αρώματα τα κουλουράκια της οικογένειας Λουκάκου ξυπνούν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια Οι παιδικές μας αναμνήσεις ζωντανεύουν μέσα από τις μοναδικές γεύσεις και τα αρώματα που προσφέρουν «τα κουλουράκια της μαμάς», της οικογένειας Λουκάκου. Η Οικογένεια Λουκάκου από το 1961 παράγει στον εύφορο Λακωνικό κάμπο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή, που χρησιμοποιεί για…

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Η οικογενειακή επιχείρηση, το Στάχυ, με μεράκι και αγάπη για την παράδοση, παράγει αλεύρι και ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι ολικής, όπως παλιά! Το Στάχυ είναι μια νέα οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού και στην παραγωγή προϊόντων με βιολογικό τρόπο, στην περιοχή Δάφνης του Δήμου Κύμης. Ακολουθώντας την παράδοση και θέλοντας να…

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Η Πάτμος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς και ατμοσφαιρικούς προορισμούς, χωρίς όμως να απουσιάζει ο κοσμοπολίτικος αέρας ενός Αιγαιοπελαγίτικου νησιού και η πολιτιστική παράδοση. Το «νησί της Αποκαλύψεως» και η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» – όπως αποκαλείται η Πάτμος παγκοσμίως – το νησί όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος εξόριστος, έφτασε ώστε να ασκητέψει και…

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Ζει στην Σαντορίνη κι όμως δεν ασχολείται με τον τουρισμό. Καλλιεργεί την γη και παράγει σαντορινιά φάβα, ντοματάκι και φιστίκι. Ο λόγος για τον Γιάννη Νομικό και την επιχείρηση του Nomikos Estate, η οποία κρατά ζωντανή την ιστορία του νησιού. Ακολουθώντας τα βήματα της οικογένειας του, ο Γιάννης Νομικός σπούδασε στη Βιομηχανική του Πειραιά, αλλά…

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Το Burger Fest της Αθήνας, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival της πόλης επέστρεψε για 3η χρονιά. Το Burger Fest της Αθήνας, το μεγαλύτερο food festival της πόλης επέστρεψε από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. σε ένα απολαυστικό burgeroτριήμερο που όπως αναμενόταν έμεινε αξέχαστο σε όσους παραβρέθηκαν! Η μεγάλη γιορτή του burger…

Λαλάς: παραδοσιακά αλίπαστα προϊόντα Λέρου

Λαλάς: παραδοσιακά αλίπαστα προϊόντα Λέρου

Παστός κολιός, γαύρος γουρλομάτης, μαρινάτο σκουμπρί και λέρικα χταπόδια είναι μερικές μόνο από της γεύσεις που προσφέρει η Βιοτεχνία Αλίπαστων Ψαριών “Λαλάς” της Λέρου. Λένε πως ο παστός κολιός είναι ο καταλληλότερος μεζές για να συνοδεύσεις το ούζο και η οικογένεια Λαλάς φαίνεται να το γνωρίζει καλά αυτό. Τρεις γενιές τώρα, η βασική ασχολία της…

Taste of Athens το μεγαλύτερο υπαίθριο γαστρονομικό φεστιβάλ στο ΚΠΙΣΝ

Taste of Athens το μεγαλύτερο υπαίθριο γαστρονομικό φεστιβάλ στο ΚΠΙΣΝ

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε από γεύσεις κι αρώματα Tο Taste Festivals, η μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ, που δραστηριοποιείται σε 20 και πλέον μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη και ειδικά σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το…

Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου: Η Αιγιώτισσα σεφ στους κορυφαίους του κόσμου

Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου: Η Αιγιώτισσα σεφ στους κορυφαίους του κόσμου

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι ένα ανερχόμενο όνομα στη λίστα της υψηλής γαστρονομίας με πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ξεκίνησε την σταδιοδρομία της από εστιατόριο του Αιγίου, στη πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, κι έκανε το μεγάλο άλμα της στην Κρήτη, όπου βρέθηκε για να σπουδάσει στο τμήμα…