Peek a bloom ένα διαφορετικό κρυφτό στην απόλαυση

8 January 2018

Στο Peek a bloom το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε δύο σημαντικά άνθη που μας προσφέρουν το ένα τον καφέ και το άλλο το… αψέντι.

Η μικρή στοά της οδού Λέκκα έχει μία παράδοση στα ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μαγαζιά όπως είναι το «Peek a bloom» παράφραση της αγγλικής έκφρασης για το παιχνίδι του κρυφτού με το νόημα να εστιάζει στα άνθη του καφέ και της αψιθιάς που αποτελούν και δύο βασικούς άξονες απόλαυσης στο μαγαζί.  Ανοιχτά χρώματα, ξύλινα καθίσματα και μια γενικότερα cozy αισθητική που σε κάνει να θέλεις απλά να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όλα όσα απλόχερα σου προσφέρονται. Φρεσκοκαβουρδισμένοι εκλεκτοί σπόροι καφέ Wallace Family από την Κολομβία είναι η πρώτη ύλη για κορυφαίους καφέδες οι οποίοι παράγονται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

Παρότι το αψέντι αποτελεί το δεύτερο βασικό άξονα απόλαυσης από το «Peek a bloom» δεν απουσιάζουν και οι υπόλοιπες επιλογές ποτών με 38 προτάσεις σε ουίσκι και πλούσιες επιλογές σε ρούμι και τζιν.

Το «Peek a bloom» αποτελεί μια παράφραση της αγγλικής έκφρασης για το παιχνίδι του κρυφτού
Το «Peek a bloom» αποτελεί μια παράφραση της αγγλικής έκφρασης για το παιχνίδι του κρυφτού

Θα ήταν όμως κρίμα να βρεθείς σε ένα τέτοιο μαγαζί και να μην απολαύσεις τον πρωταγωνιστή του, το αψέντι. Δέκα διαφορετικές επιλογές σε αψέντι με διαφορετική περιεκτικότητα σε αλκοόλ η οποία στην περίπτωση του Rodnik’s Classic αγγίζει το 70%. Σε δεσπόζουσα θέση στην μπάρα βρίσκεται και το βασικό εργαλείο παρασκευής του αψεντιού, ένας ασημένιος άγγελος που κρατά ένα γυάλινο δοχείο με παγωμένο νερό και τέσσερις μικρές ασημένιες βρύσες. Μπορείς όμως να απολαύσεις το αψέντι και ενταγμένο σε εμπνευσμένα κοκτέιλ. Ο Νίκος Μοσχονάς δημιούργησε δέκα signature cocktails εμπνευσμένα από τον θρύλο των καταραμένων ποιητών. Black Venus (pisco, ρούμι, σιρόπι αψέντι, βιολέτα, άνηθος) προς τιμή της μιγάδας ερωμένης του Σαρλ Μπωντλέρ ή Sun & Flesh (τζιν, κονιάκ, vinsanto ανανά, σιρόπι από μαύρο τσάι, αψέντι) με έμπνευση από τον Ρεμπώ αποτελούν δύο από τις πιο αγαπημένες επιλογές.

Η κουζίνα από την άλλη πλευρά παρουσιάζει προτάσεις σαφώς προσανατολισμένες στο healthy brunch με εξαιρετικές σαλάτες, πλούσια σάντουιτς, τηγανητά αβγά και pancakes.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Peek a bloom, Λέκκα 14, Σύνταγμα
Τηλ.: 210-3219000