Η φέτα είναι το ελληνικό τυρί το οποίο φέρνει την Ελλάδα στην 6η θέση των εισαγόμενων τυριών της Σουηδίας.
Τα δεδομένα προέκυψαν έπειτα από έρευνα του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα βρίσκεται η χώρα μας βρίσκεται στην 6η θέση των κυριότερων προμηθευτών τυριού της Σουηδίας, με το ποσοστό των εισαγωγών να ανέρχεται στο 3,3%. Η ποσότητα αυτή αφορά αποκλειστικά στη φέτα και έχει παραμείνει σταθερή την τελευταία τριετία με μία μικρή αύξηση στην αξία. Η δημοφιλέστερη συσκευασία που διατίθεται είναι αυτή των 150 γραμμαρίων ενώ οι κυριότερες επωνυμίες είναι private labels. Εκτός από την κλασική φέτα στην σουηδική αγορά διατίθενται επίσης φέτα χωρίς λακτόζη, φέτα με τρούφα και οικολογική φέτα.
Ειδικότερα για τη σουηδική αγορά η συνολική ζήτηση τυριού υπερβαίνει τη διαθέσιμη ποσότητα με αποτέλεσμα η χώρα να αναγκάζεται να εισάγει σημαντικές ποσότητες τυριών ενώ σε ορισμένα είδη όπως το κίτρινο τυρί το ποσοστό που εισάγεται να είναι αντίστοιχο του μισού της συνολικής κατανάλωσης. Το 2016 στη χώρα εισήχθησαν συνολικά 121,4 χιλιάδες τόνοι ενώ η πρώτη χώρα εισαγωγής είναι η Δανία με ποσοστό 38%, ακολουθεί η Ολλανδία με 23% και η Γερμανία με 16%.