Μπορεί ήδη οι οινοποιοί να μιλούν για ένα κρασί με εξαιρετική ποιότητα ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού περιόρισαν την παραγόμενη ποσότητα.
Ο τρύγος ήταν εκείνος ο οποίος μας έδωσε μία σαφέστερη εικόνα επάνω στην ποσότητα της παραγωγής κρασιού για το 2017. Κατά τη διάρκεια του τρύγου λοιπόν τόσο οι αμπελουργοί όσο και οι οινοποιοί διαπίστωσαν την εξαιρετική ποιότητα του κρασιού με την ποσότητα να αναμένεται δυστυχώς αρκετά μειωμένη καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού έκαψαν τον καρπό. Το πρόβλημα ωστόσο δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη οι παραγωγοί έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοια προβλήματα όπως για παράδειγμα η Γαλλία η οποία γνώρισε τεράστιες καταστροφές στους αμπελώνες της τη φετινή χρονιά. Ανεπηρέαστη σε μεγάλο βαθμό φαίνεται να είναι η Ιταλία.
Στη χώρα μας το σημαντικότερο πρόβλημα σε επίπεδο ποσότητας παραγωγής φαίνεται να εντοπίζεται στην Σαντορίνη όπου και σημειώθηκαν ιδιαιτέρως υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ενώ το ποσοστό μείωσης στην παραγωγή φαίνεται να είναι ελαφρώς μικρότερο στην Βόρεια Ελλάδα όπου οι θερμοκρασίες κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα ενώ υπήρξαν και πλούσιες βροχοπτώσεις τον Ιούλιο. Ο τρύγος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο με τελευταία την ποικιλία Merlot.