Με αφορμή τη νέα ενότητα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης FOOD VS FOOD, η πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε μια γαστριμαργική γιορτή γεμάτη εκπλήξεις. Ποιο θα αναδειχθεί το ιδανικό «πιάτο» για το Φεστιβάλ;
Τί θα μαγειρέψουν είκοσι εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία; Από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου, είκοσι εστιατόρια της πόλης θα προτείνουν ένα πιάτο αφιερωμένο στο φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνεται στα μενού τους, θα βαθμολογείται από το κοινό και από κριτική επιτροπή και στο τέλος θα αναδειχθεί το καλύτερο πιάτο.
Έτσι για ένα ολόκληρο μήνα, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πιάτα που διαγωνίζονται και να δώσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης μας στο αγαπημένο μας! Όσοι συμμετέχουν στην ψηφοφορία θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν προσκλήσεις προβολών για την κινηματογραφική σεζόν 2016-2017. Άραγε ποιο πιάτο θα ξεχωρίσει;
Τα είκοσι πιάτα που αναζητούν την ψήφο σας είναι:
Αψέντι: Σπανάκι τσιγαριστό με κουκουνάρι και σως με μπλε τυρί 3,20€
Plaisir Brasserie: Φρέσκο φιλέτο τσιπούρας σχάρας με ζεστή πατατοσαλάτα και μυρωδικά 10,00€
Νεγροπόντε: Κεφαλογραβιέρα Κρήτης σε καταΐφι με μαρμελάδα πορτοκάλι 5,90€
Φανός της Πόλης: Μποχτσαδάκια πολίτικα από μοσχαράκι κοκκινιστό τυλιγμένο με μελιτζάνα στο φούρνο και γιαουρτοσάλτσα με δυόσμο και κόλιανδρο 8,50€
Μυστίλλη: Κριθαρότο με καπνιστή μπριζόλα 7,50€
Παπαρούνα: Ταλιατέλες τομάτας από την Τήνο με φρέσκιες καραβίδες και σάλτσα από bisque με ημίλιαστη τομάτα, creme fraiche και φρέσκο σχοινόπρασο 15,00€
Γιουκάλι: Καβουρμάς με πουρέ γλυκοπατάτας, ψητό μανούρι και σως καπνιστής πάπρικας 6,00€
Μαστίχα: Γεμιστό κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα ροδιού 12€
Extravaganza: Ριζότο άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι, λάδι τρούφας και φρέσκια μαύρη τρούφα 9,50€
Η κουζίνα της Αγλαΐας: Συκώτι μοσχαρίσιο με καραμελωμένα κρεμμύδια και ατζέμ πιλάφι 6,90€
Ο κήπος του Θερμαϊκού: Λεπτοκομένο συκώτι, ψημένο στην σχάρα, με σάλτσα από κόκκινο κρασί και βωλίτη 7,00€
Χοζεβά Καφέ-Μεζέ: Ρεβύθια με σπανάκι 3,00€
Σέμπρικο: Ταλιατέλες με άγρια μανιτάρια, πάστα φουντουκιού και φρέσκια μαύρη τρούφα 12,50€
Τσέρκι: Αυγά μάτια με καβουρμά Κομοτηνής, ημίσκληρο κασέρι Σοχού, σε τσέρκι από χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης 6,80€
By the cook: Μοσχαράκι με μανιτάρια σε μαύρη μπύρα με πουρέ καρότου 9,50€
Ίωνος – Στοά Δραγούμη: Βurger με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, γέμιση από χειροποίητο λουκάνικο Τσουμαγιάς, χειροποίητο ψωμί, cheddar, αυγό μάτι, καραμελωμένα κρεμμύδια με πιπερόμελο, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και σαλάτα μεσκλάν με ντοματίνια 10,00€
Ζύθος: Κοτόπουλο τυλιχτό, γεμιστό με μανιτάρια, γραβιέρα και βυζαντινή σάλτσα ροδιού 9,70€
Ζύθος Ντορέ: Αρνίσια κεμπάπ σε πίτα, με σάλτσα γιαουρτιού, πάπρικα, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι 8,70€
Ακαδημία: Κριθαρότο με ποικιλία μανιταριών και βούτυρο τρούφας 9,00€
Η Νέα Φωλιά: Σαλάτα λάχανο με καπνιστή πανσέτα Καρδίτσας, πιπεριά Φλωρίνης και σως ροδιού 7,50€
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα: http://woobox.com/god5mr