FOREST FARMS: η ποιότητα κάνει την διαφορά

28 September 2018

Η ανώτερη ποιότητα συναντά την παράδοση στην ηλιόλουστη και εύφορη γη της Forest Farms στην Κεφαλλονιά

Στο δημοφιλές νησί του Ιονίου, την Κεφαλλονιά, βρίσκονται τα βιολογικά κτήματα της Forest Farms (Άγιος Παύλος, Μεγάλο Λιοστάσι, Μελίσσια) σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τη θάλασσα. Σε αυτά τα κτήματα οι παλιές αρχοντικές οικογένειες Φορέστη και Βαλσαμάκη, καλλιεργούσαν για αιώνες τα προσεκτικά επιλεγμένα ελαιόδεντρα τους, κι εδώ σήμερα οι συνεχιστές τους καλλιεργούν τις αιωνόβιες ελιές, παράγοντας καρπούς με εξαιρετική γεύση, υπέροχο άρωμα και χαμηλή οξύτητα.
Οι εύκρατες συνθήκες με ήπιες εναλλαγές στη θερμοκρασία, το μοναδικό τοπικό μικροκλίμα επωφελούμενο από τη θαλασσινή αύρα και τα σπάνια αυτοφυή βότανα τριγύρω αποτελούν το μαγευτικό τοπίο στο οποίο η Forest Farms συνεχίζει την παράδοση και καλλιεργεί τις ποικιλίες Κορωνέικη, Κορφοελιά, Ενετικό Κορώνι, Θιακό Κορώνι και ντόπια Λαδοελιά, οι οποίες αναμειγνύονται αρμονικά και δίνουν στο αγνό παρθένο ελαιόλαδο της Forest Farms μια ξεχωριστή γεύση.
Η Forest Farms, απο το 2015, παράγει και διαθέτει τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό ένα πραγματικά ανώτερης κατηγορίας, εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο και αγουρέλαιο. Με ελεγχόμενη παραγωγή, παράγεται τόση ποσότητα ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα του ελαιολάδου, ο πλούτος του σε βιταμίνες, μέταλλα,ιχνοστοιχεία, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες αναφέρουν πως κάποιες κεφαλονίτικες ποικιλίες ελιών είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε ελαιοκανθάλη, ένα είδος φαινόλης με εντυπωσιακές αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές, νευροπροστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και πιθανή αντικαρκινική προστασία.

FOREST FARM ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ
Το αγουρέλαιο της Forest Farms διακρίνεται για το άρωμα φρέσκιας ελιάς, το λαμπερό πράσινο χρώμα του κι έχει πλούσια πικάντικη και πιο πικρή γεύση.

Το αγουρέλαιο της Forest Farms παράγεται σχετικά πρώιμα πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, ο οποίος συλλέγεται με το χέρι στα μέσα Οκτώβρη. Διακρίνεται για το άρωμα φρέσκιας ελιάς, το λαμπερό πράσινο χρώμα του κι έχει πλούσια πικάντικη και πιο πικρή γεύση. Πλούσιο σε πολυφαινόλες, με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες αποτελεί κορυφαία ποικιλία ελληνικού ελαιόλαδου.
Το εξαιρετικής υφής, γεύσης και αρώματος έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Forest Farms παράγεται από την αρμονική ανάμιξη των ποικιλιών κορώνι, κορφοελιά, ενετικό και θιακό κορώνι καθώς και ντόπιες ποικιλίες ελιάς. Η συγκομιδή των ελιών γίνεται πάνω στα δέντρα και όχι στο έδαφος, ελαιοποιείται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αυστηρά εντός 8 ωρών από τη συγκομιδή και τοποθετείται, εντός 2 ωρών, σε inox δεξαμενές, διατηρώντας έτσι αναλλοίωτο το άρωμα, την ποιότητα και τη φρεσκάδα του μέχρι την εμφιάλωσή. Είναι ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας (˂ 0,3%) γι αυτό κι όποιος το γευτεί νιώθει αρχικά μια ήπια, φρουτώδη γεύση, ισορροπημένα πικάντικη ενώ στη συνέχεια, τη σταδιακά αυξανόμενη ένταση, προσπερνά μια ελαφριά διακριτική πικράδα, την οποία διαδέχονται νότες δυναμικής φρεσκάδας, χαρίζοντας στο στόμα επίγευση φρέσκου αρωματικού ελαιολάδου.

Στοιχεία Επικοινωνίας
FOREST FARMS
Διεύθυνση: Πεσάδα, Κεφαλονιά, Ιόνια Νησιά, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 26710 22031, 6932254909, 6944544518
Email: [email protected]
Site: www.forestfarms.gr