Τα 8 αληθινά superfood της διατροφής μας.

28 September 2018

Τροφές με υψηλή διατροφική αξία πρέπει να έχουν θέση στο καθημερινό μας τραπέζι αναφέρει νέα έρευνα. Οκτώ λαχανικά αποτελούν αληθινά superfood που θα λατρέψεις.

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε συνεχώς για τροφές με υψηλή διατροφική αξία που μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό και να βελτιώσουν την υγεία μας. Οι τροφές αυτές, οι επονομαζόμενες «superfoods», κάνουν την εμφάνισή τους, εντάσσονται στα διατροφολόγια και μετά από λίγο αντικαθίστανται με νέες superfood τροφές που κάνουν την εμφάνισή τους.
Νέα έρευνα του Ινστιτούτο Υγείας στην Αμερική Centers for Disease Control and Prevention αξιολόγησε την διατροφική αξία τροφών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 8 λαχανικά που έρχονται στο πιάτο μας από την ίδια την φύση, ανόθευτα και χωρίς επεξεργασία αποτελούν τα πραγματικά superfoods της διατροφής μας.
Με πραγματικά υψηλή διατροφική αξία και κατέχοντας τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα των τροφών που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αυξάνουν τις αντοχές μας και χτίζουν τείχος ενάντια στις ασθένειες είναι:
Λάχανο: Τροφή πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες. Με χαμηλή θερμιδική αξία μπορούν να το απολαύσουν άφοβα όλοι όσοι προσέχουν την διατροφή τους.
Κουνουπίδι: Αν και το άρωμα του μας απωθεί ωστόσο πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C, Β6 και Κ και κάλιο. Με 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι, είναι η τέλεια διατροφική επιλογή για να διατηρείτε τη γραμμή σας.
Φρέσκα κρεμμύδια: Ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα μας δίνουν μια γενναία δόση βιταμινών Α και C, με ελάχιστες θερμίδες.
Λαχανάκια Βρυξελλών: Τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A, C, K και B6, σίδηρο και κάλιο.
Κολοκύθα: Είναι πλούσια σε βιταμίνες A, B6, C και Ε, κάλιο, φυτικές ίνες και σίδηρο. Μπορεί να καταναλωθεί όλο το χρόνο είτε ως συνοδευτικό είτε ώς κύριο συστατικό συνταγών.
Μπρόκολο: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φολικό οξύ, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βελτιώνει την υγεία του δέρματος των μαλλιών.
Ρόκα: Περιέχει ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρo. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προλαμβάνει ασθένειες.
Πιπεριές: Πολύχρωμες, γευστικές και αρωματικές, περιέχουν βιταμίνες A, C και B6. Ενα φλιτζάνι είναι αρκετό για να καλύψει την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης C.