Την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες είδη μπύρας, διαφορετικές κουζίνες, workshops κουλτούρας, μαγειρικής & coctailing με βάση τη μπύρα είχαν όσοι επισκέφθηκαν την Παρασκευή 31 Αυγούστου και για τρεις ημέρες τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ – TIF Helexpo, όπου φιλοξενήθηκε το Thessaloniki Beer Festival 2018.
Μετά το Thessaloniki Street Food Festival 2018 το SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) επέστρεψε έχοντας στο πλευρό του την διεθνούς φήμης The Hoppy Pub παρουσιάζοντας το Thessaloniki Beer Festival 2018 την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ – TIF Helexpo. Για 3 μέρες, από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 12 το βράδυ, ο προαύλιο χώρος της ΔΕΘ – TIF HELEXPO μετατράπηκε στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας και ζωντάνεψε ένα «γευστικό» χωριό με εκατοντάδες είδη μπύρας, διαφορετικές κουζίνες, workshops κουλτούρας, μαγειρικής & coctailing με βάση τη μπύρα, μουσική από DJs και συγκροτήματα της πόλης. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «στήθηκε μια γιορτή γεύσεων και πολιτισμού, με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της Ελληνικής Ζυθοποιίας και της craft μπύρας ανά τον κόσμο γενικότερα, να γευθεί, να απολαύσει και να αγκαλιάσει τα ζυθοποιήματα της στα ονειρεμένα Beer Gardens του Thessaloniki Beer Festival 2018»!
Στιγμιότυπα από το Thessaloniki Beer FestivalΗ ιδέα του Thessaloniki Beer Festival
Η ανάγκη για δημιουργία, πρωτοπορία και η διαρκής ανησυχία για πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο να δώσουν μια νέα πνοή στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την γέννηση της ιδέας του «Thessaloniki Beer Festival». Σύμφωνα με τους διοργανωτες «η ιδέα της δημιουργίας του Thessaloniki Beer Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια μας, την αγάπη μας για την ποιοτική μπύρα, το φαγητό, την ανθρώπινη επικοινωνία και φυσικά την ανάγκη για την ανάδειξη των Ελληνικών Μικροζυθοποιείων, τα οποία τα τελευταία χρόνια δημιουργούν απίστευτες γεύσεις και αρώματα με τις εκλεκτές μπύρες τους». Έχοντας ζήσει ο καθένας τους σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν, να γευτούν & να δουλέψουν σε αντίστοιχα Beer Festivals. Μέσα στη σκέψη τους υπήρχε πάντα η ιδέα για την διοργάνωση ενός αντίστοιχου festival και στη χώρα μας, όπου «κεντρικό ρόλο» θα έχει η ποιοτική μπύρα και όλοι οι άνθρωποι γύρω από αυτήν. Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη «σταυροδρόμι των λαών», κοσμοπολίτικη, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας , ενώ σήμερα την έχει διατηρήσει τις «γεύσεις και τα αρώματα» της, όπως δηλαδή κι ένα ποτήρι ποιοτικής μπύρας, ήταν η ιδανική επιλογή για το Beer Festival.