«Βασίλαινας»: Mια γευστική διαδρομή γεμάτη μνήμες

15 November 2017

Ένα μαγαζί με παράδοση σχεδόν ενός αιώνα με το όνομα «Βασίλαινας» ανανέωσε την εμφάνισή του και μας καλωσορίζει με νέο μενού αλλά και αφοσίωση στην ελληνική κουζίνα.

Η ιστορία του «Βασίλαινα» ξεκινάει ακριβώς πριν από 97 χρόνια με τον Θανάση Βασίλαινα και την «μπακαλοταβέρνα» του στη γειτονιά της Αγιάς Σοφιάς στον Πειραιά. Σχεδόν 100 χρόνια παράδοσης στην καλή ελληνική κουζίνα, στα αγνά υλικά και στις συνταγές που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά. Πλέον, το εστιατόριο «Βασίλαινας» έχει βρει το νέο του «λιμάνι» στην οδό Βρασίδα, πίσω από το Χίλτον. Η ιδέα της μετεγκατάστασης του «Βασίλαινα» σε ένα σημείο πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας ωρίμαζε για αρκετά χρόνια. Έτσι, το νέο «σπίτι» του «Βασίλαινα» όμως δεν θα μπορούσε να είναι ένας χώρος ουδέτερος, χωρίς ιστορία. Ευτυχώς, κατάφερε να βρει την καινούργια του στέγη σε έναν χώρο με σημαντική και πλούσια διαδρομή. Στην οδό Βρασίδα 13, πίσω από το καταπράσινο πάρκο της Μαδρίτης, το εστιατόριο «συνομιλεί» με τη νοτιοανατολική όψη του ξενοδοχείου Hilton, την οποία φιλοτέχνησε, σε γιαννιώτικο μάρμαρο, ο Γιάννης Μόραλης το 1960.

Η ιστορία του «Βασίλαινα» ξεκινάει ακριβώς πριν από 97 χρόνια
Η ιστορία του εστιατορίου «Βασίλαινας» ξεκινάει ακριβώς πριν από 97 χρόνια

Την ευθύνη για τη μεταφορά της παράδοσης στο σήμερα σε επίπεδο μενού αναλαμβάνει ο σεφ Μάνος Γαρνέλης, ο οποίος ανέλαβε να δώσει με τα πιάτα του το νέο στίγμα του εστιατορίου στην καινούρια αυτή εποχή.

«Βασίλαινας»
Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Διεύθυνση: Βρασίδα 13 (Περιοχή Hilton)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7210501